SISTE KVELD MED GJENGEN? Tom Nordlie kan ha ledet Sandnes Ulf for siste gang i hjemmekampen mot Aalesund. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

Nordlies fem krav for å bli i Sandnes Ulf

SANDNES (VG) Tom Nordlie blir gjerne med Sandnes Ulf ned i 1. divisjon. Men da er det fem punkter som må innfris.

  • Joar Time

Artikkelen er over fem år gammel

Sandnes Ulf avsluttet sesongen på symptomatisk vis, og mistet sitt 15. poeng for sesongen i løpet av kampens ti siste minutter mot Aalesund.

Så ofte har det altså raknet i sluttminuttene for laget som endte på jumboplass i årets Tippeliga. Etter oppgjøret var det ett spørsmål alle stilte seg; blir trener Tom Nordlie med den tunge veien ned i 1. divisjon?

– Nå ligger ballen hos klubben. Vi er i dialog og har hatt to korte møter – hvorav ett var noe lengre – og har på ingen måte forhandlet lenge slik som det har blitt antydet i media, sier Nordlie.

Fem punkter

– Jeg vet at hvis jeg blir værende så blir kravet å rykke opp. Derfor har jeg satt opp fem punkter i prioritert rekkefølge:

* Budsjettet

* Trenerapparatet

* Spillerstall

* Forventninger i stillingsinstruks

* Familie og logistikk i forbindelse med dette

– Budsjettet må matche ambisjoner om opprykk, trenerapparatet må være riktig sammensatt og ha riktig kjemi, spillerstallen må være slagkraftig, og familien må ha en løsning som fungerer. Blant annet må kona kunne pendle mer og dermed jobbe mindre, forklarer Nordlie.

Må satses fullt

– Det er viktig at vi har spillere med kvalitet nok til å rykke opp, for jeg blir ikke her for å bli nummer sju. Vi må ha inn sju eller åtte spillere, men det betyr ikke at alle nødvendigvis må være nye. Vi har flere spillere på utgående kontrakt som gjerne kan bli med videre, sier Nordlie.

– Du har ingen konkrete tilbud fra andre klubber?

– Jeg har bare et konkret tilbud fra Fløy som ønsker at jeg fortsetter i den rollen jeg har der en gang i uken, sier Nordlie, som i høst har bidratt med foredrag og treninger for 2. divisjonsklubben.

Planlagt i minste detalj

Nordlie har allerede startet planleggingen for 2015, og den planen omhandler Sandnes Ulf.

– Jeg ga nettopp en lapp til Tom Rune (Espedal, daglig leder i Sandnes Ulf, red. anm.) med treningsopplegg, ukessykluser og treningsleirer helt frem til avspark i serien i 2015. Den planen begynte jeg på for en god stund siden, sier Nordlie.

– Hva det blir til må klubben svare på. Ballen ligger hos dem nå, sier Nordlie.

– Vi har hatt noen samtaler, og han har kommet med sine ønsker og vi har kommet med våre ønsker. Jeg vil understreke at vi er fornøyd med den jobben han har gjort, men vi må avklare de økonomiske rammene for neste år før vi kan bli enige om noe – men her er vi godt på vei. Vi kan ikke love full satsing før økonomien tillater det, men vi er godt på vei med å snakke med samarbeidspartnere og sponsorer. Vi er opptatt av å bygge klubben videre slik vi har gjort i 10 år, og ønsker helst et snarlig gjensyn med Tippeligaen, sier daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal.Mer om

  1. Sandnes Ulf

Flere artikler

  1. Nordlie skal være ferdig i Sandnes Ulf

  2. Nordlie villig til å risikere jobben for å få viljen sin

  3. Nordlie takket nei til Sandnes Ulf

  4. Disse trenerkandidatene kan erstatte Nordlie i Sandnes Ulf

  5. Mener Nordlie bør fortsette for å bli kvitt redningsmann-stempelet

  6. Slik er Tippeligaens trenerbingo

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder