VIF-KLAR: Her signerer Deshorn Brown for Vålerenga med daglig leder Stig-Ove Sandnes (t.v.) og assistenttrener Morten Tandberg som vitner. Foto:,Privat

Her signerer VIFs firemillionersspiss

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal: – Han vil ta Tippeligaen med storm

Kjetil Rekdal (46) har fått spissen han har ønsket seg i hele vinter. Investor Tor Olav Trøim (52) har bladd opp for å hente jamaicanske Deshorn Brown (24) til Vålerenga.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

VG skrev forrige uke at daglig leder Stig-Ove Sandnes hadde dratt til USA for å forhandle om en overgang for Colorado Rapids-spissen som skal erstatte Vidar Örn Kjartansson. Nå er VIF og Brown enige om en 3,5-årskontrakt som varer frem 1. september 2018.

Etter det VG får opplyst betaler Vålerenga den amerikanske MLS-ligaen, som sitter på rettighetene til spillerne, rundt fire millioner kroner for Brown. Overgangen finansieres utenfor budsjett av investor Tor Olav Trøim og VIFs aksjeselskap.

Trøim betaler

Trøim reinvesterer deler av de 20 millionene klubben satt igjen med etter salget av Kjartansson, og som investoren hadde krav på etter å ha betalt overgangssummen for islendingen i fjor vinter, på å hente spilleren Rekdal har siklet etter i lang tid.

– Vår hovedaksjonær finansierer kjøpesummen i sin helhet, og aksjeselskapet har godjent lønnskostnadene som kommer. Uten Trøims velvilje hadde ikke spisskjøpet vært mulig, sier Stig-Ove Sandnes til VIFs hjemmeside.

Trener Kjetil Rekdal har kommentert spissjakten flere ganger denne vinteren og da omtalt den gang ikke navngitte Brown som «meget spennende» og «ferdig vare».

– Vi har kartlagt rundt 20-25 alternativer og brukt nesten to måneder. Til slutt landet vi på Deshorn Brown. Han er ekstremt hurtig, fysisk sterk og god på hodet. Han har litt å gå på som målscorer, men der vi skal utvikle ham. Hadde han vært ferdig utviklet på det området, hadde vi ikke vært i nærheten av å kunne hente ham hit. Han vil ta Tippeligaen med storm, sier Rekdal til VIFs hjemmeside.

Til Oslo neste uke

Brown har scoret 20 mål på 61 kamper for Colorado Rapids jevnt fordelt på 2013- og 2014-sesongen. I oktober 2013 debuterte 24-åringen på det jamaicanske landslaget. Før han fikk kontrakt i MLS, scoret Brown hyppig for Des Moines Menace, et universitetslag i Florida og klubben Reading United.

Sandnes dro før helgen til Denver for å forhandle sammen med assistenttrener Morten Tandberg og fotballagent Morten Wivestad.

– Styret har satt klare og tydelige retningslinjer for lønnspolitikken vår i fremtiden, som er strammere enn hva man hadde tidligere. Browns lønn er innenfor disse rammene, sier Sandnes.

Brown kommer til Oslo først i begynnelsen av neste uke sammen med kone og barn og spiller ikke helgens treningskamp mot Strømsgodset. Han vil da gjennomføre den medisinske sjekken før han signerer 3,5-årskontrakten og blir den andre jamaicanske spissen i VIF-historien etter Luton Shelton.

SPILTE I USA: Her er Brown i duell med Montreal-forsvarer og tidligere Strømsgodset-spiller Jeb Brovsky. Foto:Isaiah J. Downing,Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder