VIF-KLAR: Sander Berge signerte for Vålerenga og blir en del av klubbens a-stall umiddelbart.

VIF-KLAR: Sander Berge signerte for Vålerenga og blir en del av klubbens a-stall umiddelbart. Foto:,www.vif-fotball.no

Sander (16) valgte VIF: – Tror han vil få sjansen i Tippeligaen i år

Stortalentet Sander Berge (16) var på prøvespill i Stabæk så sent som forrige uke, men skrev mandag under for Vålerenga hvor han går rett inn i A-stallen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Kun timer etter at Daniel Braaten ble presentert som Vålerenga-spiller, fylles stallen ytterligere opp.

VG skrev mandag morgen at VIF var nær en avtale med et ungt talent Oslo-klubben tror kan prege norsk fotball de kommende årene. G17-landslagsspilleren Sander Berge, som er 15 år yngre enn Braaten, ble mandag ettermiddag klar for VIF da klubbledelsen ble enig med Asker om overgangssummen.

– Vi er veldig godt fornøyd med å signere en spiller av Sander Berges kaliber. Han er en spiller med veldig gode ballferdigheter. Han spiller med en imponerende ro og har en fysikk som vi sammen skal utnytte til det fulle, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til klubbens hjemmeside.

Går rett inn i A-stallen

Berge går rett inn i A-stallen på Valle. Så sent som forrige uke prøvespilte Asker-gutten for Stabæk og fikk spilletid i en treningskamp mot Fredrikstad.

– Sander er voksen for alderen både mentalt og fysisk. Jeg tror han vil få sjansen i Tippeligaen allerede i år. Det er en stødig og god midtbanespiller med gode ferdigheter og bra fysikk, sier G17-landslagstrener Erland Johnsen til VG.

Berge, som fyller 17 år lørdag, reiser til La Manga tirsdag sammen med VIF, men skal trene med G17-landslaget og spille kamper mot Polen, Sverige og Danmark i Spania. Erland Johnsen er glad den lovende midtbanespilleren har byttet klubb etter at Asker rykket ned i 3. divisjon.

– Det var naturlig for ham å se på en bedre arena. Vålerenga høres ut som et godt valg sånn sett, sier Johnsen som i tillegg til Berge har Starts Kristoffer Ajer og RBKs John Hou Sæter som alternativer sentralt på midten.

Jakter på ny toppscorer

Martin Ødegaard, som også stammer fra den lovende 98-årgangen, er som kjent allerede en del av A-landslagstroppen og fikk sin debut for Real Madrid-reserverne søndag.

Vålerenga-sjef Kjetil Rekdal er strålende fornøyd med å ha sikret seg en etablert spiller med erfaring fra høyere nivå og et lokalt talent mandag, men ønsker seg ytterligere to spillere hvorav en skal være en spiss man håper kan erstatte Kjartansson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder