Draktregelen som skal sikre Ødegaard A-lagsspill

Regler i spansk fotball kan stoppe 16-åringen fra reservelagsfotball

FOTBALL

Ødegaard skal trene med Real Madrid de neste dagene

OSLO/MADRID (VG) Martin Ødegaard (16) skal være forespeilet draktnummer 16 i Real Madrid. Det betyr at klubben vil ha ham på førstelaget.

  • Øyvind Askeland
  • Morten Stokstad
Publisert: Oppdatert: 15.01.15 16:30

For i spansk fotball er reglene slik at spillere med nummer 1 til 25 ikke kan spille for et reservelag. Real Madrid Castilla, som spiller på nivå to i Spania, er derfor utelukket om Ødegaard får drakten han er lokket til Madrid med.

Bakgrunn: VG-kilder: Martin til Madrid for å bli Real-spiller

– Dette er et fantastisk signal. Det enkleste for klubben hadde vært å gi ham et draktnummer fra 26 og oppover, slik at de kunne ha hatt en reserveløsning til ham. Om de gir ham nummer 16 og plass i A-stallen, viser det hvor stor tro Real Madrid har på Martin Ødegaard, sier Cmores La Liga-ekspert, Petter Veland, til VG.

Spillere som blir tatt opp fra de spanske klubbenes akademier får høyere draktnummer. De kan da spille for både første- og reservelaget. Det kan altså ikke spillere med lavere nummer.

VG+:Superanlegget som kan bli Ødegaard nye hjem (krever abonnement)

– Det betyr at han blir å regne som et fullverdig medlem av A-stallen. Med tanke på den debatten som har gått, at han kan måtte spille på reservelaget til Real Madrid, er dette et klart signal til Ødegaard og omverdenen at han skal spille på førstelaget, sier Veland.

Tirsdag kveld kunne VG melde at Ødegaard ble hentet i privatfly på Rygge flyplass og fraktet til Spania. Der venter forhandlinger om kontrakt med Real Madrid og treninger med verdensstjernene.

Bayern München skal tidligere i Ødegaard-kampen vært villige til å bla opp ni millioner i året for å sikre seg unggutten.

Millionkontrakt

Spanske aviser har skrevet at Real Madrid ønsker å matche ethvert tilbud til Ødegaard. Det er derfor kanskje ikke bare de sportslige mulighetene som frister.

At manageren heter Carlo Ancelotti er heller ikke negativt, mener Veland.

– Han er fantastisk, spesielt når det gjelder arbeidet med spillere. I en klubb som Real Madrid må du forvente at det nesten alltid er gnisninger. Det vil alltid være noen som ikke er fornøyde, men det er det ingenting som tyder på at det er nå. Hovedæren for det får Carlo Ancelotti av dem som kjenner klubben, sier han.

Sammenlignes med Messi

Gabriele Marcotti og Oliver Kay, to anerkjente fotballjournalister for henholdsvis engelske The Times og amerikanske ESPN, kommenterte i natt den mulige overgangen.

– Martin Ødegaard er et 16 år gammelt vidunderbarn, som i den siste tiden har vært på en rundtur i Europa. Han har noe Messi (Lionel) over seg, sier Marcotti.

– Han og farens forventninger er å spille på elitenivå, gjerne som innbytter, innen han er 17. Trolig har Real Madrid forsikret dem om det, skriver Kay på Twitter.

Her kan du lese mer om