U21-BRONSE: Thomas Rogne, her i forkant av U21-EM sommeren 2013, kunne ta med seg en bronsemedaljen i kofferten etter mesterskapet i Israel. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Rogne om Wigan-tiden: - Jeg ble fryst ut

Thomas Rogne (25) nyter livet som stopper for svenske IFK Göteborg. Men i sine tidligere klubber har ikke nordmannen alltid følt seg ønsket.

Artikkelen er over fire år gammel

Rogne sikter spesielt til sin forrige arbeidsgiver, Championship-klubben Wigan. Han ankom klubben sommeren 2013, og skulle være med på å lede klubben tilbake til Premier League igjen etter at Wigan rykket ned bare dager etter å ha vunnet finalen i ligacupen mot Manchester City.

Det startet også godt for Rogne, som samme sommer var med på å lede Norge til bronse i U21-EM. På høsten fikk han tillit i sin nye klubb, men da vinteren kom, skjedde det som ikke skulle skje.

Les også: Rognes store IFK-opptur

Rogne ble skadet, var ute i seks måneder, og da han kom tilbake igjen, følte han at noe var forandret.

– Jeg merket det første dagen, at «her er jeg ferdig». Man merker det med en gang. Man blir bare fryst ut. De snakker ikke med deg. De hilser ikke lenger. De samme trenerne som seks uker tidligere hadde sagt at jeg skulle få spilletid hvis jeg kom tilbake i god form, så ikke lenger på meg, forteller nordmannen i et større intervju med svenske Expressen.

I CELTIC: Rogne spilte i Celtic fra 2010 til 2013, men også der opplevde stopperen en noe vanskelig tid mot slutten. Det siste kontraktsforslaget han fikk fra skottene, opplevde han som et hån, ifølge Expressen. Foto:Fredrik Solstad,VG

– Men slik er det der borte. Vi var seks stoppere som alle følte at vi skulle spille hver kamp. To for spille, på benken sitter det kanskje to, og så blir to fryst ut. Jeg var en av de som ble fryst ut. Det var virkelig ikke kult, fortsetter han.

Rogne fikk bare én kamp i Wigan-trøyen den påfølgende sesongen, i ligacuptapet mot Burton Albion. I mars skrev han under for IFK Göteborg, og i mai var han med på å vinne den svenske cupgullet. Per dags dato topper klubben Allsvenskan.

Fikk du med deg? Norsk back «årets forsvarer» halvveis i Allsvenskan

Siden har ting gått oppover igjen, og i forrige uke kunne Rogne fortelle at han hadde fått tilbake gleden ved å spille fotball. Han stortives med å spille for laget med kallenavnet Blåvitt, og får også skryt for sitt solide stopperspill.

Ifølge Expressen har trener Jörgen Lennartsson flere ganger sagt at Rogne sammen med Mattias Bjärnsmyr danner det beste stopperparet klubben har hatt siden Glenn Hysén og Peter Larsson på midten av 80-tallet. Så langt i årets Allsvenskan, på 17 kamper, har laget bare sluppet inn 10 mål.

– Alt under ett mål per kamp er bra, men det er ikke det jeg tenker på. Jeg tenker på de målene vi slipper inn, men som kunne vært unngått, sier Rogne til avisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder