Norges tropp til skjebnekampene tatt ut

Høgli med tross skadesmell i helgen - skadeplaget Dæhli ikke tatt ut

Høgmo: - Vi ønsker og bør slå Malta hjemme

ULLEVAAL (VG) To kamper skiller Norge fra EM i Frankrike i 2016, og til de kampene har landslagssjef Per-Mathias Høgmo tatt ut følgende tropp.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Rune Jarstein, André Hansen, Ørjan Nyland, Haitam Aleesami, Jo Inge Berget, Valon Berisha, Veton Berisha, Omar Elabdellaoui, Vegard Forren, Pål André Helland, Markus Henriksen, Even Hovland, Tom Høgli, Stefan Johansen, Joshua King, Martin Linnes, Håvard Nordtveit, Ole Selnæs, Per Ciljan Skjelbred, Stefan Strandberg, Alexander Søderlund, Alexander Tettey og Martin Ødegaard.

Det er de 23 spillerne som skal ut i dyst mot Malta hjemme den 10. oktober og Italia borte den 13. oktober. Det er en spillergruppe som er tilnærmet lik som forrige uttak, og en skadeplaget Mats Møller Dæhli er fortsatt ikke med. Det er heller ikke Jone Samuelsen, som holdt landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred ute av startelleveren mot Bulgaria.

– Det er et tegn på at det er tett konkurranse i troppen i dag. Det er jevnt, og det er gode spillere som kunne vært her, men som ikke er tatt ut, deriblant Jone, sier Høgmo.

Les også: Høgli sendt til sykehus etter søndagens kamp - tatt ut likevel

– Til å være en fortsatt ung tropp, så er jeg glad for at det er en stabilitet her. Men det er konkurranse og det er en tre-fire navn som fort kunne vært her. Jeg er veldig godt fornøyd med troppen, og med kompetansen til troppen. Det er to ulike kamper vi skal inn i, og vi har spillere som kan endre kampbildet i de, uttaler landslagssjefen.

– Hvordan vurderer du Italia?

KAN DEBUTERE: Haitam Aleesami (t.h.), her med Martin Ødegaard fra forrige samling, venter fortsatt på sin landslagsdebut. For andre gang er han tatt ut av landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Foto: Heiko Junge , NTB scanpix

– De har et rutinert lag, en egen evne til å få resultater, og det gjør at de alltid er en vanskelig motstander. Vårt fokus er utelukkende på Malta og den første kampen, men siden det er kort tid fra den til Italia, har vi gjennomanalysert dem. Vi gleder oss til å møte dem i Italia, men først tar vi Malta-kampen, sier Høgmo.

– Ser du et svakere Italia-lag enn tidligere?

Nei, de leder gruppa, foran Norge og Kroatia, og da må de være et veldig godt lag.

Enn så lenge er Norge på en andreplass i gruppe H, og med full pott i de to siste kampene er Norge sikret EM-sluttspill neste år. I verste fall blir det minst play off, og kanskje går laget rett til EM ved å være beste treer.

– Med utgangspunkt i at Italia og Kroatia vinner sine, må Norge slå Malta for å ta seg direkte til EM?

– Ja, vi ønsker selvsagt og bør slå Malta hjemme. Det er vi enige om. Men i forhold til å bli beste treer, så er det ikke sikkert den kampen får konsekvenser. Men det handler om å gjøre jobben, og nå skal vi være godt forberedt når vi stiller til et fullsatt Ullevaal, sier Høgmo.

Kaos for gruppemotstander Kroatia: Anke avvist - trukket ett poeng | Treneren sparket

Svaret på om Norge går direkte til EM eller om landslaget må nøye seg med play off, blir klart i 22.30-tiden tirsdag den 13. oktober, etter Italia-kampen. Før den tid håper Per-Mathias Høgmo og co å ri videre på den gode bølgen fra forrige landslagsperiode.

Da endte det med borteseier mot Bulgaria, før Norge valset over Kroatia med sifrene 2-0 på Ullevaal stadion.

PS! Norges Fotballforbund kunne opplyse om at det er solgt omkring 15.000 billetter til oppgjøret mellom Norge og Malta på Ullevaal stadion.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder