Manager van Gaal: – Det er spesielt siden jeg har bursdag i dag

AVGJORDE: Her stikker Kyle Walker frem foten og sørger for at Manchester United åpnet Premier League-sesongen med seier. Foto:Jason Cairnduff,Reuters

United-drømmestart etter historisk selvmål: – Jeg var uheldig

(Manchester United - Tottenham 1-0) Louis van Gaal (64 i dag) fikk en perfekt start på sesongen takket være Tottenham-back Kyle Walker (25).

  • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over fire år gammel

22 minutter ut i sesongens første Premier League-duell stakk Walker frem foten og tuppet ballen i eget nett med Wayne Rooney som tilskuer.

VG LIVE:Vi fulgte serieåpningen minutt for minutt her!

Nabil Bentaleb slo vekk ballen på vei fremover i banen og United kontret. Ashley Young slo inn til en umarkert Rooney, men landslagsspilleren somlet. Da fikk han uventet hjelp av Walker som i et forsøk på å klarere sendte ballen i eget nett bak en sjanseløs Michel Vorm.

– I dag dreide alt seg om å få tre poeng. Vi har jobbet hardt og nå har vi fått de tre poengene. Det var en viktig seier, sa Wayne Rooney i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

– Jeg forsøkte å få foten i veien slik at han ville sparke til meg og ikke ballen. Jeg var litt uheldig. Vi ga dem god kamp, men manglet målene, sier Walker ifølge BBC.

1-0 holdt til å sikre en god bursdag og muligens påfølgende feiring for manager Louis van Gaal (64). «When I’m 64», sang nederlenderen på pressekonferansen – og fikk hele presserommet på Old Trafford til å le.

– Det er spesielt siden jeg har bursdag i dag. Det blir ingen god dag om man taper. Da kan man ikke le lenger. Vi presset bra og scoring kom etter godt press, så jeg mener det var en fortjent seier, sier nederlenderen ifølge Manchester Uniteds Twitter-konto.

VG-blogg fra Manchester:Rooney hører hjemme lenger tilbake på banen

Johnsen: – Alt er bare bra

– United fikk tre poeng og alt er bare bra. Denne kampen her ønsket man bare å bli ferdig med og få tre poeng. Jeg syns de fikk opp tempoet og bevegelsene i laget etter hvert. Da satt alt bedre, sier tidligere United-spiller Ronny Johnsen i TV 2s Premier League-sending fra Old Trafford.

GLAD: Nykommer Memphis Depay (t.h.) jubler sammen med Rooney. Foto:Darren Staples,Reuters

– Walker kom på etterskudd og var uheldig, oppsummerer TV 2-ekspert Petter Myhre.

Dette er første gang i Premier League-historien sesongens første scoring er et selvmål, men Tottenham har også tidligere satt kula i eget nett i en serieåpning mot Manchester United. I 1997 var det Ramon Vega som markerte seg på negativt vis.

Seieren lørdag er de rødes femte seier på de sju siste åpningskampene.

Tottenham hadde vært klart best frem til ledermålet, og Walkers uheldige involvering kom på Manchester Uniteds første skumle visitt foran Vorm.

Eriksen nær ledermålet

Allerede etter fem minutters spill vippet stjerneskuddet Harry Kane gjennom Christian Eriksen. Dansken brukte innsiden av venstrefoten og lobbet over debutant Sergio Romero, men også like over tverrliggeren.

Midtveis var det uheldige Walker som fikk muligheten mot Romero, denne gang med Eriksen som arkitekt, men vinkelen ble spiss og argentineren reddet med kroppen.

Manchester United hevet seg etter ledermålet og kom til alle sine fem avslutninger før hvilen etter selvmålet. Hjemmelagets første skudd på mål kom ikke før i det 65. minutt da Young ble stoppet av Vorm etter å ha prikket ballen mellom bena på Walker.

Få minutter tidligere kunne man høre dagens nest høyeste jubelbrøl på Old Trafford da Bastian Schweinsteiger kom inn til sin debut. Tyskeren entret gresset på tiden 59:48 og sikret seg dermed også poeng på spillerbørsen.

Tottenham trykket på de siste minuttene og Romero måtte strekke seg for å stoppe Eriksens suser fra 20 meter like før slutt.

– Til tider spilte vi ikke så bra, men det var godt å holde nullen. Dette var tre viktige poeng, sier midtstopper Chris Smalling i et intervju vist på TV 2.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les også

Mer om

  1. Premier League

Flere artikler

  1. VGs fotballkommentator mener: Rooney hører hjemme lenger tilbake på banen

  2. Van Gaal etter poengtap: – Vi hadde uflaks

  3. De villeste Premier League-startene

  4. Schweinsteiger blir hetset etter United-debuten: «Han har spist for mye surkål»

  5. Van Gaal: – Når vi vinner mot City, kan vi snakke om tittelen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder