OPPGITT: Tottenhams avtroppende manager Tim Sherwood avbildet under Premier League-kampen mot West Ham på Upton Park 3. mai. Foto: Stefan Wermuth / Reuters
OPPGITT: Tottenhams avtroppende manager Tim Sherwood avbildet under Premier League-kampen mot West Ham på Upton Park 3. mai. Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Sherwood ferdig i Tottenham

FOTBALL

Tim Sherwood (45) forlater managerjobben i Tottenham ett år før kontrakten går ut.

Publisert: Oppdatert: 13.05.14 14:00

Det bekrefter Premier League-klubben på sine nettsider.

- Vi ansatte Tim midt i sesongen som en som kjente både spillerne og klubben. Vi ble enige om en 18-månederskontrakt med en klausul om at vi kunne bryte den ved sesongslutt. Det har vi nå valgt å gjøre, heter det i pressemeldingen.

Sherwood har vært i Tottenhams trenerteam siden han ble ansatt som assisterende førstelagstrener i 2008. Siden har den tidligere midtbanespilleren hatt en rekke ansvarsoppgaver i klubben, før han halvveis inn i årets Premier League-sesong fikk managerjobben i klubben da Andre Villas-Boas fikk sparken.

- På vegne av klubben vil jeg takke Tim for innsatsen han har lagt ned i løpet av årene han har vært her. Vi håper han lykkes i sin videre managerkarriere, sier styreformann Daniel Levy til klubbens nettsted.

Det er ikke kjent hvem som nå blir den nye manageren på White Hart Lane, men Levy legger ikke skjul på at klubben er ute etter en manager som kan utnytte potensialet i spillergruppa.

- Nå skal vi ta fatt på prosessen med å finne en ny hovedtrener. Vi har en talentfull tropp og spennende, unge spillere på vei opp og frem. Vi må bygge videre på denne sesongen, utvikle vårt potensial og inspirere den type forestillinger som vi forbinder med vår flotte klubbb, uttaler Levy i pressemeldingen.

Ajax-trener Frank De Boer har tidligere blitt linket til londonklubben.

VG oppdaterer saken

59% - Tim Sherwood had the highest winning percentage of any Tottenham Hotspur manager in Premier League history. Gilet. — OptaJoe (@OptaJoe) May 13, 2014

Siste fra VG Sporten Direkte:

Her kan du lese mer om