FRYKTLØS: Kåre Ingebrigtsen tror ikke at Molde blir noe sterkere av å få Ole Gunnar Solskjær tilbake på trenerbenken. Her etter Europa League-avansement mot Steaua Bucuresti tidligere i høst. Foto: Ned Alley , NTB scanpix

RBK-Ingebrigtsen: – Solskjær er ikke noe flinkere enn mange andre norske trenere

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (49) føler seg ikke mer truet av Molde selv om Ole Gunnar Solskjær (42) er tilbake.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mens eksperter mener at Solskjærs Molde-comeback legger et ekstra press på Rosenborg, forholder RBK-trener Ingebrigtsen seg rolig til nyheten om ny sjef hos hovedrivalen om Tippeliga-tronen.

PLUSS: Historien om Solskjær

– Molde har da satset brukbart de siste årene, så jeg tror ikke at satsingen endrer seg noe på grunn av dette. De kommer nok til å fortsette å bruke ressursene sine på samme måte som før.

– Comebacket blir tatt imot med «halleluja»-rop i VG og Dagbladet, men Solskjær er ikke noe flinkere enn mange andre norske trenere. Jeg tror ikke det kommer til å være en veldig stor forskjell, sier Ingebrigtsen til VG.

– Stor respekt

Ifølge ham blir det ingen nevneverdige endringer i måten Rosenborg arbeider på.

– Vi fortsetter som før og følger den planen vi har lagt for vår utvikling. Det kommer ikke noe «mottrekk» fra vår side, sier trønderen.

Han tar imot Solskjær med åpne armer.

– Det er knallbra. Han er en strålende fyr som jeg har stor respekt for. Han er en dyktig trener og en trivelig person.

Solskjær forlot Molde og Tippeligaen til fordel for Cardiff og Premier League for litt under to år siden. Nå er han altså tilbake igjen, men Ingebrigtsen mener ikke at det er en nedtur for Champions League-finalehelten fra 1999.

– Jeg tror ikke man bør se på dette som en skuffelse. Det skjer stadig at spillere drar ut og kommer tilbake igjen, gjerne fordi de ikke har fått nok tillit. Man kan jo ikke akkurat si at Cardiff-eieren var spesielt tålmodig med ham. Dette er ikke en nedtur for Solskjær, han har jo lyst til å være fotballtrener, sier Ingebrigtsen.

– Vekke den sulten igjen

VG besøkte Ole Gunnar Solskjær på treningsfeltet til Kristiansund i september. Den gang ønsket ikke treneren å snakke med VGs reporter fordi vedkommende hadde skrevet kritisk om fotballagenten Jim Solbakken, en nær venn av Solskjær.

TILBAKE: Ole Gunnar Solskjær, som her feirer gull under sin forrige Molde-periode, gjør comeback på Aker stadion. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Ingebrigtsen ønsker ikke å blande seg inn i hvordan Solskjær håndterer pressen.

– Han skal få lov til å gjøre akkurat det han føler for. Han opererer sikkert på den måten han mener klubben er best tjent med, sier Rosenborgs trener.

Solskjær tar over et Molde-lag som, til tross for favorittstempelet før sesongen, ligger på en foreløpig 7. plass i Tippeligaen.

– Årets sesong har vært litt skuffende. Jeg må vekke den sulten igjen. Det har jeg kjent på selv også: Er jeg sulten nok til å komme tilbake og gi det som skal til for å nå toppen igjen? Det må spillerne også tenke på, sier Solskjær i et intervju med Molde-TV.

– Vi må snu den trenden som har vært der i år: Det har vært litt stang-ut. Det må snus, fortsetter manageren.

Han gjør sitt comeback på Molde-trenerbenken allerede i morgen mot Celtic – i en helnorsk managerduell med Ronny Deila.

– Et skup

– Solskjær er fotballmann på sin hals. Alt handler om familie og fotball. Han er en utrolig dyktig trener, som har alt inne. Vi ser at han blomstrer hver gang han er på treningsfeltet, sier Kristiansunds assistenttrener Ole Olsen, som var Solskjærs trener i tenårene og på Clausenengens A-lag.

Solskjær har holdt seg varm i Kristiansund, der han med jevne mellomrom har ledet treningene til byens 1. divisjonslag.

– Molde har gjort et skup. De har fått tak i den beste mannen. Det blir kjempeartig å se den energien han vil tilføre Molde. Det er moro at han er i gang igjen, med fulladet batteri, sier Kristiansund-trener og Solskjær-kompis Christian Michelsen til VG.

– Er det noe han setter høyt, så er det fotball og familien. Nå får han bo hjemme og lede et av Norges beste fotballag. Solskjær er det største navnet i norsk fotball. Han står for sunne verdier og alt det riktige. Selvfølgelig er dette kanon for norsk fotball, sier Michelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder