NEDOVER: Ole Gunnar Solskjær under bortekampen mot Newcastle i mai, der Cardiff rykket ned fra Premier League. Fortsettelsen har ikke vært oppløftende. Foto:Lindsey Parnaby,Afp

Avskiltet Solskjær - mener «alle» støtter ham

Sportsredaktør til VG: - Solskjær er en gedigen skuffelse

Supporter-blogger: - Best at han forlater klubben

CARDIFF (VG) Sportsredaktør Paul Abbandonato i Media Wales angrer ikke på å ha langet ut mot Ole Gunnar Solskjær. Han mener de fleste Cardiff-supporterne er enige med ham.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det var onsdag redaktøren skrev en spalte som må være noe av det mest kritiske manager Ole Gunnar Solskjær har fått mot seg siden han fikk jobben i Cardiff 2. januar.

- Jeg var en av dem som kjempet lenge for Ole, men han har vært en gedigen skuffelse. Mens alle andre stort sett kritiserte ham, fortsatte jeg å forsvare ham ved å si at han helt sikkert var en bedre manager enn det resultatene viste, forklarer Paul Abbandonato til VG.

Han fyrte løs og mente laget fremsto forvirret, kaotisk, uvitende og vanvittig under nordmannens ledelse.

I løpet av onsdag ettermiddag og kveld ble det stadig mer klart at Solskjær etter alt å dømme er ferdig i klubben. Torsdag kommer, etter det VG forstår, den endelige bekreftelsen på at eier Vincent Tan kvitter seg med 41-åringen.

Ga opp konstruktivitet

I likhet med det aller meste som kunne krype og gå blant walisisk presse, var Abbandonato en travel mann onsdag. Sent onsdag kveld tok han seg tid til å svare på spørsmål rundt sin meget kritiske spalte.

- Jeg prøvde å være konstruktiv ved å påpeke at roteringene hans ikke hjalp laget, at han trengte et lag som kjente hverandre, spesielt defensivt, men uheldigvis fortsatte han bare å gjøre de samme gamle feilene.

- Det viste seg å koste ham dyrt. Tro meg, ordene jeg har skrevet i avisen er mer eller mindre nøyaktig det samme som haugevis på haugevis av Cardiff-supportere akkurat nå mener, sier Abbandonato.

Akkurat det har sportsredaktøren langt på vei rett i.

Artikkelen fortsetter under klippet.

Utenfor Cardiff City Stadium treffer VG Ben James, mangeårig Cardiff-blogger i riksavisen Metro og lokalavisen Wales Online.

- Under Tans ledelse har mye forandret seg i Cardiff, men de siste seks månedene har vært ekstreme. Supporterne forventer opprykk og suksess, mens Solskjær vil ha inn sine ideer. Det har ikke fungert. Publikum buet på ham, undergravde og latterliggjorde ham etter 0-1-tapet for Middlesbrough, sier James til VG.

- Verste stemningen på år

Han kan knapt huske en verre atmosfære rundt laget.

- Selv under Malky Mackay (Cardiffs tidligere manager) var det ikke verre. Jeg kan huske én annen manager som er blitt buet ut, men mot Solskjær var det giftig atmosfære. Det var den verste stemningen på år. Det var fælt, sier James.

At det kun var 19.711 tilskuere på plass på tribunene, det laveste antallet i en seriekamp siden 2010, gjorde det hele bare verre.

- Finnes det noen mulighet for at Solskjær kan bli?

- Jeg skulle gjerne ønske at han fikk noen sjanser til, men fordi supporterne har snudd seg mot ham på en slik måte, er det nesten bedre for både ham og klubben at han drar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder