NOK EN NEDTUR: Ole Gunnar Solskjær ser betenkt ut på vei over gresset på Cardiff City Stadium etter tirsdagens ligatap. I bakgrunnen midtstopperen Juan Cala, ett av Solskjærs mange Cardiff-kjøp, og Middlesbroughs Daniel Ayala. Foto:Stu Forster,Getty Images

Presset Solskjær i samtaler med Cardiff-eieren

Nordmannen kritiseres for spillerrotasjonen i walisisk media

Etter sin fjerde strake ligakamp uten seier regner Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær (41) med å måtte prate med klubbeier Vincent Tan straks.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Tirsdag kveld røk opprykksfavoritten Cardiff 0-1 for Middlesbrough og ble buet av sin egen hjemmebane i Wales. Forrige ligaseier, den ene av bare to for Solskjær denne sesongen, kom 19. august.

- Hvis du ikke får resultater, er du selvfølgelig under press. Vi ventet ikke å være der vi er etter syv kamper (nummer 17). Vi visste at det var noen tøffe kamper, men forventet mer enn ett poeng på de fire siste, oppsummerer Solskjær ifølge Wales Online etter tirsdagens kamp.

Avisen skriver at Solskjær sier han forventer å snakke med eier Vincent Tan de nærmeste dagene. Milliardæren fra Malaysia ansatte Solskjær i januar i år. Overfor VG var den mektige, litt rebelske eieren klar på at nordmannen skulle fortsette etter nedrykket fra Premier League i mai.

Cardiff-journalist: Lag uten fasong

Men fortsettelsen på nivå to har vært svak for Cardiff. Wales Online-journalist Steve Tucker bruker tøffe adjektiver i sin vurdering av tirsdagens 0-1-tap.

- Cardiff så ut som et lag uten fasong igjen, uten rytme og uten en skikkelig filosofi på måten de tilnærmer seg kampen. De ser ut som om de jobber hardt nok, men fremstår ikke overbevisende som en enhet. Boro-keeperen Dimi Konstantopoulos trengte egentlig ikke gjøre én skikkelig redning, beskriver Tucker.

Journalisten er også kritisk til Solskjærs mange endringer på laget fra match til match. Fra 2-4-nederlaget mot Norwich sist (der Cardiff ledet 2-0), hadde nordmannen gjort fire bytter, deriblant to i forsvaret.

Ifølge Tucker spilte Cardiff med sitt fjerde stopperpar for sesongen mot Middlesbrough.

- Dette er «the Tinkerman» vi snakker om, skriver Tucker - om den engelske betegnelsen på fotballmanagere som gjerne bytter både spillere og formasjoner fra kamp til kamp.

Derby neste

Lørdag spiller Cardiff borte mot Derby. Steve Tucker mener Solskjær er nødt til «å få noe» i den kampen. I sin kommentar vurderer han sannsynligheten for at kristiansunderen får sparken slik:

- Han ble ansatt av Vincent Tan, og Cardiff-eieren er ikke typen som liker å innrømme at han gjorde feil. Men tålmodigheten blir strukket nå. Buingen etter kampslutt (mot Middlesbrough) på hjemmebane forteller nedslående kveld for alle de involverte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder