HAR TRO PÅ REKDAL: Vålerenga-spillerne ser ikke mørkt på å eventuelt få Kjetil Rekdal (innfelt) tilbake i sjefsstolen i VIF. Foto: NTB Scanpix/VG Nett montasje

Vålerenga-Berre: - Med Rekdal blir vi et topplag igjen

Børven: - Sikker på at dette blir bra uansett hvem de lander på

André Muri: - Jeg er fornøyd med disse to kandidatene, det er to spennende valg

VALHALL (VG Nett) Vålerenga-spillerne tror Vålerenga igjen kan slåss i toppen med Kjetil Rekdal tilbake.

  • Marius Vik

Som VG meldte på lørdag, var Kjetil Rekdal den største favoritten til å ta over den ledige trenerstolen på Valle.

Søndag var både han og Jan Jönsson i samtaler med Vålerenga-ledelsen om den ledige jobben, og mandag var signalene at det går mot en retur for den gamle Vålerenga-helten.

Det har ikke Morten Berre noe imot, til tross for et noe anstrengt forhold til spillergruppa på slutten av Rekdals forrige Vålerenga-periode.

- Det er ikke noe jeg gruer meg til, jeg hadde det moro under Kjetil, jeg.

- Han tok gull og sølv og vi var i toppen den tiden han var her. I tillegg har han et stort navn i Vålerenga. Med Rekdal blir vi et topplag igjen, tror Berre.

Positiv spillergruppe

Berre, som underskrev en ny ettårskontrakt med Vålerenga allerede før jul og trenerkabalen var klar, er imidlertid rask med å understreke at han også har stor tro på Jan Jönsson som eventuell Vålerenga-sjef, og heller ikke André Muri er nevneverdig bekymret for hvem som blir den neste Vålerenga-treneren.

- Jeg er fornøyd med disse to kandidatene, det er to spennende valg.

Muri og Berre er de to eneste spillerne i dagens Vålerenga-tropp som spilte under Rekdal i hans forrige periode på Oslos østkant. Om det blir Rekdal, slik de fleste signalene tyder på, som kommer tilbake, er midtstopperen fornøyd.

- Han har resultater, og det er det jeg er opptatt av, det beste er å kjempe i toppen.

TROR PÅ TOPP MED REKDAL: Morten Berre. Foto: NTB Scanpix

- Men det tror jeg vi kan få med begge trenerne, det er to meritterte trenere vi her snakker om, legger 31-åringen til.

Offensiv Børven kan få mannen han vraket

Torgeir Børven er en annen spiller med relasjon til straffesparkeksperten. Vålerenga-spissen ble forsøkt hentet til Aalesund av nettopp Rekdal før fjorårssesongen, men endte til slutt i hovedstaden. Nå kan han endelig få muligheten til å jobbe med en av mannen som har hentet ett seriegull og tre cupmesterskap i sin tid som trener.

- Men at jeg har vært ønsket av ham tidligere gir meg ingen grunn til å slappe av, jeg skal jobbe knallhardt for å komme tilbake denne sesongen.

- Det beste er at Vålerenga har to gode trenerkandidater, og jeg er sikker på at dette blir bra uansett hvem de lander på, sier den gamle Odd-helten.

Fikk ikke rangere kandidatene

Og slik var gjennomgangstonen med alle VG Nett pratet med i Vallhall mandag ettermiddag. Spillerne ble før sesongens første trening orientert om at Vålerenga står igjen med to trenerkandidater, og ble ettertrykkelig bedt om ikke å rangere de to opp mot hverandre.

Stemningen tilsa likevel at, til tross for en ansettelsesprosess som har pågått i tre måneder, at de fleste føler seg fornøyde med den kandidaten hundreårsjubilanten nå er i ferd med å lande på.

- Jeg registrerer at det er to meget gode kandidater vi står igjen med, og jeg gleder meg til å få en av dem på plass, sier midtstopper Andreas Nordvik.

Oppfattelsen deles i Vålerengas trenerteam, som mandag ettermiddag heller ikke hadde blitt orientert om hvem den nye treneren blir, og når han er på plass.

- Men vi vet at det står mellom Jönsson og Rekdal, og det skal bli godt å få dette på plass nå.

- Likevel er vi i trygge hender, vi er tre mann i trenerteamet som har laget et opplegg for sesongoppkjøringen, og sånn sett har vi kontroll, sier André Bergdølmo til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder