GULLGLIS: Real Madrid bekrefter at Gareth Bale er klar for klubben. Foto: Reuters

Bale bekreftet klar for Real Madrid

Bale: - Tottenham vil alltid ha en plass i hjertet mitt.

(VG Nett) Real Madrid skriver på sine hjemmesider at Gareth Bale (24) endelig er klar for klubben. Spilleren håper fansen vil forstå og takker for tiden.

  • Hanne Skjellum

Mye har tydet på at overgangen fra Tottenham til Real Madrid snart ville bli bekreftet. Søndag skriver den spanske klubben på sine hjemmesider at Gareth Bale nå er klar.

Ifølge BBC skal klubben til slutt ha betalt 800 millioner kroner (85 millioner pund) for spilleren og at kontrakten strekker seg over seks år. Noe som bekrefter antakelsene; Bale er nå verdens dyreste fotballspiller.

På Tottenhams hjemmesider har Gareth Bale kommet med en offisell uttalelse. Der takker han for fine år i klubben og ber om forståelse fra fansen.

- Jeg vil takke alle i klubben, formannen, ledelsen, arbeidere, trenere og spillere - og mest av alt den fantastiske fansen som jeg håper vil forstå at dette er en fantastisk karrieremulighet, skriver Bale.

- Jeg vet ikke om det noen gang er et godt tidspunkt å forlate en klubb hvor jeg har følt meg etablert og spilt den beste fotballen så langt i karrieren. Jeg vet om mange spillere som snakker om deres ønske om å komme til klubben de har drømt om siden guttedagene, men jeg kan helt ærlig si, at dette er en drøm som går i oppfyllelse for meg, fortsetter han.

- En plass i mitt hjerte

Derfor gleder Bale seg til fortsettelsen, men han understreker at han aldri vil glemme klubbene i England.

- Jeg veldig klar over at jeg ikke ville vært på dette nivået som jeg er i dag hvis det ikke var for først Southampton og så Spurs som støttet meg gjennom tøffe perioder og tilbød meg det miljøet og støtten de har, takker Bale.

- Tottenham vil alltid ha en plass i hjertet mitt og jeg er sikker på at denne sesongen vil bli en suksess for dem. Nå gleder jeg meg til det nye spennende kapittelet i livet mitt, å spille fotball for Real Madrid, forteller Gareth Bale.

Ønsker lykke til

Også Tottenhams trener Andre Villas-Boas bekrefter salget.

- Gareth Bale kommer til å gå til Real Madrid. Vi ønsker han alt godt. Han forlater oss med gode minner om forrige sesong, fortalte Villas-Boas etter tapet mot Arsenal.

Den spanske sportsavisen AS skriver på Twitter at spilleren vil bli presentert på Santiago Bernabeu mandag klokken 13.00. Mens avisen Marca melder at Bale vil bli offentlig presentert allerede i kveld.

VG Nett oppdaterer saken.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder