JAAAAA: Bjørn Rune Gjelsten og kona Solveig (i forgrunnen) jubler for Molde-scoring mot Lillestrøm forrige helg. – Nå må Odd vinne tre kamper mer enn oss på de syv siste kampene for å gå forbi oss, påpeker Gjelsten foran dagens kamp mot Vålerenga på Ullevaal. Foto:Fredrik Solstad,VG

VG-intervju i milliardærens privatfly: Gjelsten tror på historisk Molde-dobbel

Og 58-åringen varsler at han vil fortsette å hjelpe serielederen økonomisk

OSLO/MOLDE (VG) Fra sitt eget privatfly kan Bjørn Rune
Gjelsten (58) titte ut av vinduet og ned på Aker Stadion. Vel vitende om at fremtiden ser flomlys ut.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I 1993 kom Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten inn og reddet Molde Fotballklubb fra konkurs. 21 år og flere hundre millioner kroner senere er de fortsatt klubbens viktigste støttespillere.

Har støttet klubben siden 1993

Nå skriver vi september 2014 og kan fastslå at klubben aldri har vært sterkere, bedre og mer veldrevet.

VG+:Bli med inn i privatflyet!

Forrige søndag fikk VG være med Gjelsten, kona Solveig og datteren Ingrid til Molde for å se hjemmekampen mot Lillestrøm. I løpet av seks timer rakk vi ikke bare å fly tur-retur Oslo – Molde i privatflyet. Vi fikk se serielederen rundspille Lillestrøm i første omgang. Etter pause kom LSK tilbake og utlignet til 2-2, før Molde dro i land en knepen, men fortjent 3-2-seier.

Utgangspunktet med turen var å snakke om det mest langsiktige eierskapet en norsk fotballklubb noen gang har opplevd. Røkke og Gjelsten har aldri stukket av selv i dystre stunder som ved nedrykket i 2006.

Ved avgang fra Gardermoen setter Bjørn Rune Gjelsten seg ned i skinnsetet overfor VG og gjør én ting klart.

- Vi ser ikke på oss selv som «eiere». Klubben er eid av supporterne, byen og alle støttespillerne. Og vi er i hvert fall ikke med som investorer. Da investerer du i å få avkastning økonomisk. Den eneste avkastningen vi forventer oss, er at vi skal være med på noe positivt i nærmiljøet, regionen og forhåpentligvis norsk fotball. Snille onkler er vi heller ikke. Vi er medspillere og har vært det i over 20 år. Snille onkler har kommet og gått i Norge. Vi har ikke gått, sier Gjelsten.

Foran lørdagens bortekamp mot Vålerenga fremstår serielederen mer solid enn noen gang. Ole Gunnar Solskjær ledet Molde til tre titler på tre år. Erstatteren Tor Ole Skullerud kan toppe det hele med både serie- og cupmesterskap. Byen med bare 26 000 innbyggere kan bli den første siden Rosenborg (i 2003) som vinner «The Double».

Tror på «The Double»

- Det er en fantastisk posisjon å være i. Vi skal spille noen viktige kamper før vi er der, men hvis vi klarer å holde fokus og unngå skader, så har vi en fair sjanse.

2. januar i år kom meldingen om at Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten ga Molde en «nyttårsgave» på 125 millioner kroner som skulle bidra til drift, oppgradering av stadion og utvikling av klubben de neste tre årene. Samtidig gikk Røkke og Gjelsten ut av styret. Mange så på det som et siste bidrag før duoen skulle trekke seg helt ut som medhjelpere.

Men Bjørn Rune Gjelsten avslører at det ikke er planen.

- Hvis du spør om vi kommer til å trekke oss helt ut om tre år, så er svaret kategorisk nei. Det har aldri vært planen. Men det er et første trinn på veien mot en enda tydeligere struktur på vår hverdag. Mindre kortsiktige emosjonelle beslutninger, og mer langsiktig og gjennomarbeidede planer. Vi er på god vei. Selv om vi har friheten til å bidra økonomisk, så tror jeg alle er tjent med langsiktighet og forutsigbarhet videre. Vi ønsker å gjøre klubben uavhengig av enkeltpersoner over tid.

- Hvordan tror du denne høsten ender?

- Den ender med seriemesterskap. Og forhåpentligvis seier på Ullevaal, også i år, svarer Bjørn Rune Gjelsten med et smil.

Du kan lese hele intervjuet med Bjørn Rune Gjelsten i lørdagens papirutgave eller på VG+.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder