SLIPPER STRAFF: Politiet har droppet siktelsen mot Morgan Andersen, her i 2011, i den såkalte Piiroja-saken. Foto: Simen Næss Hagen/VG.

Andersen gikk fri i Piiroja-saken

Fredrikstad (NTB): Politiet har droppet siktelsen mot Morgan Andersen i den såkalte Piiroja-saken på grunn av bevisets stilling, skriver Fredriksstad Blad.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Andersen fikk beskjeden tirsdag. Han er svært lettet over at politiet har henlagt saken mot ham.

- Dette er første gang jeg har vært fri på mange år, sa den tidligere lederen i Fredrikstad Fotballklubb til Fredriksstad Blad.

Andersen har vært siktet for medvirkning til skatteunndragelse i forbindelse med avtaler mellom klubben, tidligere FFK-spiller Raio Piiroja og et agentselskap.

Saken har pågått i flere år. Sist høst ble den forsinket fordi Andersen anmeldte Østfold politidistrikt for å ha utlevert etterforskningspapirene i saken til Aftenposten. Han vil nå sammen med sin advokat vurdere om han skal gå videre med tanke på politiets henleggelsesgrunn.

- Politiet vil nok redde sitt eget skinn i denne saken, så det er det (bevisets stilling) de skriver, sier Andersen til avisen.

Omstridt

Det er ikke første gang han er kommet i trøbbel på grunn av påståtte snarveier i kontraktsforhandlinger. I 2008 ble Andersen dømt for dokumentfalsk for sin rolle i John Obi Mikels overgang fra Lyn til engelsk fotball.

- Siktelsen (i Piiroja-saken) har vært som å sitte to år i varetekt. Det er svært lenge. Kombinert med Mikel-saken har jeg ikke følt meg fri siden 2008. Dette er en lettelse, sier han til Fredriksstad Blad.

Det var i 2009 det ble avslørt at det ble overført 1 million kroner i året til Raio Piirojas agentselskap i Baltikum. De skulle gå til speideroppdrag, men ga aldri resultat. Det ble mistenkt at det egentlig dreide seg om forkledd lønn for at Piiroja skulle unngå å betale skatt i Norge. (©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder