Omdiskutert Stengel-mål sendte Vålerenga til topps

Mons Ivar Mjelde: – Scoringen skulle aldri ha vært godkjent

FOTBALL

Håkon Opdal: – Jeg kunne ha brukket beinet

Daniel Braaten: – Jeg når ballen før Håkon

KRISTIANSAND/OSLO (VG) (Start-Vålerenga 2-3) Herman Stengel (19) sendte Vålerenga til topps av tabellen da han satte inn seiersmålet seks minutter før slutt.

Publisert: Oppdatert: 24.04.15 23:13

Både Håkon Opdal og trener Mons Ivar Mjelde er klare på at det skulle ha vært frispark til Start-målvakten før Stengel fikk ballen.

Daniel Braaten fikk ballen litt langt foran seg, skle for å rekke ballen og kolliderte med keeper Opdal. Ballen gikk ut til Stengel, som enkelt satte ballen i mål.

Soleklart frispark

– Det er et soleklart frispark mot Daniel Braaten. Håkon sier det er veldig farefullt spill og at han kan brekke beinet, sier Mjelde til VG.

Dommer Dag Vidar Hafsås (41) mener at det ikke var frispark.

– Slik jeg oppfatter situasjonen er Daniel Braaten først på ballen, og dermed er det ikke frispark, sier dommer Dag Vidar Hafsås om situasjonen rett før Herman Stengels seiersmål.

I det Hafsås forklarer seg i pressesonen går Start-trener Mons Ivar Mjelde forbi. Han klarer ikke dy seg.

– Spør hvordan Håkon opplever det da. Det er et soleklart frispark, roper en sint Mjelde til dommeren på vei ut av pressesonen.

– Han er på ballen først, svarer Hafsås.

– Det er han f... ikke, svarer Mjelde.

Leggskinner

Hafsås kan ikke annet enn å svare hvordan han oppfatter det. Bak Mjelde kommer Håkon Opdal. Han har også sitt han vil si til dommeren.

– Hadde jeg ikke hatt leggskinner på der, så kunne jeg brekt beinet, sier Opdal til dommeren.

De tre blir stående å ha en diskusjon som ikke fører noe sted, før Opdal takker for kampen og går ut fra pressesonen.

Kjetil Rekdal mener, ikke uventet, at det var riktig å godkjenne målet, mensDaniel Braaten selv opplever målet slik:

– Jeg klarer å kjempe meg gjennom, og får en litt lang touch, og når ballen før Håkon, sier Braaten til VG.

– Det var deilig å få inn 3-2 målet. Da tenkte jeg at vi kom til å ro det i land, sier Vålerengas gode Ghayas Zahid til TV2s Davy Wathne etterpå.

– Det er mange positive ting, men det er mye som må bli bedre, sier trener Kjetil Rekdal når TV 2 Zebra sender fra Vålerenga-garderoben etter seieren.

Rekdal ikke fornøyd med prestasjonen

– Jeg er fornøyd med seieren, men ikke med prestasjonen, sier Vålerenga-sjefen til sine spillere.

LIVE:VG fulgte kampen direkte.

– Start var med og gjorde dette til en festlig fotballkamp, men det begynte å røyne på kreftene i 2.omgang, sa Egil Olsen som ekspertkommentator på TV 2 Zebra.

Ghayas Zahid åpnet ballet allerede etter fem minutter. En pasning på tvers fra Deshorn Brown gikk til Zahid. Han vendte av Rolf Daniel Vikstøl, fikk all tid i verden og satte enkelt inn 1-0 Vålerenga.

Driblet på ratt-ta-ta

Etter dette var Vålerenga klart best. Christian Grindheim var god på midtbanen, mens Zahid fortsatte å vise frem sin eleganse og teknikk. Spesielt Kristoffer Ajer fikk erfare det da han ble driblet på rumpa av Vålerenga-spilleren.

Start kjempet seg mer og mer inn i kampen. Espen Børufsen fikk en kjempesjanse da han sto umarkert på ti meter, men skuddet gikk rett på keeper Michael Langer.

To minutter før pause var Børufsen på plass igjen. Niklas Gunnarsson så ut til å ha full kontroll, og skulle bare skjerme ballen inn til Langer. Men Børufsen nektet å gi opp, snappet ballen fra Gunnarsson, rundet Langer og satte ballen i det tomme buret.

Etter pause eksploderte det i Kristiansand. Espen Børufsen slo en lang ball i retning Matthias Vilhjalmsson. Spissen fikk etterhvert levert en avslutning, og ballen brukte lang tid før den til slutt endte opp i nettmaskene bak Langer. En merkelig scoring, men Start var i ledelsen.

Zahid i hovedrollen

Den skulle ikke vare lenge. To minutter senere var det kveldens hovedrolleinnehaver, Ghayas Zahid, som igjen var frempå. En lekker pasning gjennom til Deshorn Brown, gjorde at sistnevnte enkelt kunne sette inn 2-2 mellom beina på Håkon Opdal.

Start tok mer kontroll på kampen etter utligningen. Solomon Owello fikk en kjempesjanse halvveis inn i omgangen, men fikk rett og slett ikke stokket beina fem meter fra mål.

Etterhvert ble det en veldig åpen kamp som kunne bikke begge veier. Ingen av lagene klarte å skape noe veldig farlig foran motstanderens mål, men det lå et mål i lufta.

Seks minutter før slutt kom det. Innbytter Daniel Braaten brukte musklene sine og kjempet seg helt gjennom, fikk ballen litt langt foran seg, og Håkon Opdal kom først på den. Ballen havnet rett i beina på Herman Stengel som scoret enkelt i tomt bur. Da kokte det bra blant de omtrent 100 fremmøtte i blått på tribunen.

Start klarte aldri å sette inn noen skikkelig sluttspurt, og dermed kan Vålerenga overnatte på tabelltopp.

Her kan du lese mer om