FÅR ETTERLØNN:Guttoirm Dilling får en stor etterlønn, men skal ikke jobbe mer for Norges Fotballforbund. Foto:Trond Solberg,VG

Dilling og NFF forlikes for 1,22 mill.

Kan være knyttet til fotballforbundet frem til 1. juli 2019

Breddefotballforeningen: – Vet ikke hvor mange pølser som må selges...

1,22 millioner kroner får Guttorm Dilling i etterlønn fra Norges Fotballforbund (NFF) for årene 2016 og 2017. Han skal ikke jobbe for forbundet i denne perioden. Det ble klart i dagens forlik.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg er glad saken er avsluttet og partene er kommet til enighet, sier tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal, som i Oslo tingrett var hentet inn som vitne av landslagets tidligere administrative leder.

Guttom Dilling kan gjøre retur til forbundet 1. januar 2018. Da skal han stå til disposisjon som selvstendig konsulent fram til 1. juli 2019, med mindre han har funnet seg en annen jobb.

ANSTRENGT: Jan Åge Fjørtoft hilser på Guttorm Dilling før han skal vitne i rettssaken. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB scanpix

Han vil i så fall motta 610.000 kroner i året for å stå til NFFs rådighet. Dermed kan han i teorien for halvannet år motta 915.000 kroner for å utføre konsulenttjenester som skal være tilpasset 57-åringens kompetanse og erfaring. Guttorm Dilling vil ha muligheten til å jobbe hjemmefra i denne perioden.

Les også: Følte seg overvåket av Fjørtoft

NFF betaler også de 75.000 kronene han ble tilkjent i erstatning i Oslo tingrett 13. februar. Kjetil Siem & co. har også forpliktet seg til å dekke Dilling kostnader i saken gjennom en avtale som er gjort mellom partene i dag.

Kan koste NFF to-tre mill.

Totalt kan tvisten med Guttorm Dilling komme til å koste Norges Fotballforbund mellom to og tre millioner kroner.

– Jeg vet ikke helt hvor mange pølser det må selges og hvor mye dugnadsarbeid som må gjøres for å dekke opp dette, men vi betaler ganske store summer til krets og forbund. Samtidig så må vi slåss for smuler i mange saker, og dette er et eksempel på summer som er langt ifra den verden og virkeligheten vi lever i, sier Gunn Heidi Henriksen til VG. Hun leder Norsk Breddefotballforening.

De kom til enighet etter en mekling i Oslo tinghus torsdag. Da advokatene kom ut fra rettsbygningen, virket det å være en svært god tone mellom partene. Fotballforbundet ble representert ved Geir Lippestad og Nicolay Skarning, mens Bjørn Fredborg Nilsen var Dillings advokat.

Lippestad og Nilsen sa til pressen at begge parter står bak avtalen.

– Dette er forhandlinger som handler om en manns fremtid. Det er klart det har vært krevende, kommenterte Lippestad.

– Vi vet ikke hva Dilling skal gjøre framover. Først og fremst er det nå viktig at han får seg en ny jobb, sa advokat Nilsen i følge dagbladet.no.

Fikk støtte av Drillo og Carew

Den tidligere HamKam-spilleren har vært ansatt i fotballforbundet siden 1983, gikk til sak mot NFF da forbundet ville omplassere ham. Han ble fjernet fra A-landslaget og tilbudt en rolle som administrativ sjef for U21-landslaget, samt ungdomslandslagene nedover i systemet.

I tingretten fikk Dilling sterk støtte fra tidligere landslagssjef Egil Olsen.

– Med alle disse ansatte som klager på behandlingen, og det er ikke akkurat opprørske personer vi snakker om her, tyder det på at NFF ikke har lært av sine feil. Det er å spytte folk i ansiktet, sa Drillo i sitt vitnemål.

Også John Carew gikk sterkt ut i forsvar for landslagets tidligere administrative leder:

– Han er det mest ordentlige og ryddige mennesket jeg har møtt. Det sier sitt. Jeg har ekstremt stor respekt for ham. Jeg vil tørre å si at jeg tar hans side uansett sak.

Dilling vant første runde, men fotballforbundet anket.

– Vi må forholde oss til at Dilling har vist mistillit til landslagsledelsen rundt samlingene. Det viktigste for oss er at han ikke blir dømt tilbake til sin stilling med det samme. Det hadde vært vanskelig om han kom tilbake til jobben på mandag, sa generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, til VG.

Dilling ble tilkjent en erstatning på 75.000 kroner, men fikk likevel ikke tilbake jobben som administrativ leder for A-landslaget.

Guttorm Dilling og Norges Fotballforbund er nå enige om følgende felles uttalelse:

«Partene er glade for at saken er løst i minnelighet. NFF vil spesielt understreke tilfredshet med at avtalen inkluderer en mulighet for på et senere tidspunkt fortsatt å kunne nyttiggjøre seg Dillings erfaring og kompetanse til beste for norsk fotball. For Guttorm Dilling har det vært vesentlig å få til en avtale som gir ham en økonomisk sikkerhet i en bestemt tidsperiode.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder