Gytkjær til VG: - Kan ikke velge og vrake i klubber

Gytkjær-show mot tabellnabo Aalesund

(Haugesund - Aalesund 3-1) To ganger glapp det fullstendig for AaFK-back Jo Nymo Matland (28). Begge gangene svarte FK Haugesund - og Christian Gytkjær (25) - med scoring.

 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over fem år gammel

Først rett før halvtimen spilt, da Michael Haukås forlenget en corner. På bakre stolpe dukket Gytkjær opp, og fra kloss hold uten Matland til å markere seg lenger, gjorde han enkelt sitt første for dagen.

Så, rett før pause, da den 19 år gamle FKH-debutanten Sad'eeq Yusuf dempet en crosser pent forbi en utrusende Matland. Yusuf, som leverte en meget god debut, skjøt ballen inn i feltet, og igjen var Gytkjær på rett sted til rett tid.

Fyldig referat fra kampen her!

Gytkjær: – Veldig deilig

Samme mann var imidlertid ikke ferdig for dagen. Tre minutter før full tid fullførte han hat trick-et sitt da han plasserte ballen elegant i motsatt hjørne fra omkring 30 meter.

Da gjorde det lite for hjemmelaget, nå på 10. plass, at Leke James hadde redusert på straffe ni minutter inn i andre omgang. Christian Gytkjær ble tungen på vektskålen med sine tre mål.

– Det var veldig deilig med tre mål, konstaterer han overfor VG.

– Nå fikk vi litt lenger avstand til bunn, og vi kan se mer oppover på tabellen, fortsetter han.

– Har dere fryktet å havne helt nede i nedrykkssumpa?

– Nei, men vi kan ikke benekte det tabellen viser. Nå er vi ordentlig i gang, med fem gode kamper, og vi skal fortsette i samme spor utover høsten, svarer Gytkjær.

– Kan ikke velge og vrake

1-0! Matland glapp Gytkjær på corner, og spissen satte inn sitt første av tre mål i kampen mot Aalesund. Foto:Jan Kåre Ness,NTB scanpix

Han er en populær mann på overgangsmarkedet, og det er ikke lenge siden det ble kjent at Gytkjær var ekstrem nær en overgang til ligarival Molde. Hvor han spiller når sommerens overgangsmarkedet er over, ønsker han imidlertid ikke å spekulere på.

Fikk du med deg? Derfor gikk Gytkjærs Molde-overgang i vasken

– Det gidder jeg ikke tenke på, for jeg har dårlige erfaringer med det fra tidligere. Jeg tar én dag og én kamp av gangen, så får jeg ta det som det kommer, sier spissen.

– Er det én liga du har mer lyst til å spille i enn en annen?

– Nei, det vil jeg ikke si. Men jeg er ikke så god at jeg kan velge og vrake i klubber heller. Nå er jeg Haugesund-spiller, og det er det jeg fokuserer på, svarer Gytkjær.

Etter kampen bar det over til middag med resten av FKH-spillerne, som fornøyd kan snakke om hvordan de kom best ut av møtet med Aalesund. Spesielt i 1. omgang var hjemmelaget klart bedre, noe AaFK-kaptein Sten Grytebust også var klar over.

– Det er ikke bra nok. Vi slipper inn to pissmål, sa han til C More i pausen, og la på at laget skulle bruke de 15 minuttene mellom omgangene godt.

Haugesund føler seg misbrukt: Krever 500.000 kroner av spillgigant

Grindhaug: – To dårlige lag

Det gjorde de også. For etter å ha vært ekstremt tamme de første førtifem, virket det som om det var et annet Aalesund-lag som gikk utpå i andre. Ni minutter inn i den reduserte bortelaget på straffe etter at Leke James ble revet over ende av Kristoffer Haraldseid.

Det var en korrekt avgjørelse, og også fortjent. For rett før pause - og rett etter at Gytkjær hadde gitt hjemmelaget 2-0 - ble Aalesund snytt for straffe. Aron Elís Thrándarson ble kakket på hælen, men istedenfor å dømme straffe, ble spissen belønnet med gult kort for filming.

Flere straffer fikk imidlertid Aalesund ikke, og uten straffene uteble også målene. Istedenfor dunket Gytkjær inn sitt tredje for dagen rett før full tid. De tre poengene ble liggende igjen i Haugesund.

Dermed går laget forbi motstander Aalesund på tabellen. Laget står nå med 24 poeng på 19 kamper, to poeng over Aalesund. Ned fra sistnevnte er det tre poeng til Saprsborg og Start, som begge gikk på tap denne runden.

– Jeg er fornøyd med tre poeng, med noe av spillet vårt, men det er to dårlige lag på banen i dag. Det kan vi ikke snakke oss bort fra, sier Jostein Grindhaug til C More.

– Men du har Gytkjær...

– Ja, enn så lenge, flirer Grindhaug.

– Og nå begynner han å se ut som en spiss igjen, fortsetter han.

Les også

 1. Seier i Hoseths AaFK-debut

  ÅLESUND (VG) (AaFK - Start 2-0) Etter en dørgende kjedeleg første omgang fikk Magne Hoseth en drømmedebut i AaFK-drakten.
 2. Klønete selvmål ga Viking-tap

  (Viking-FK Haugesund 0-1) En upresset Karol Mets (22) sleivet ballen i en bue over egen keeper og i mål.
 3. Gytkjær ble ikke enig med Molde om overgang

  Molde skimter Champions League i det fjerne, men må klare seg uten Christian Gytkjær (25) på veien dit.

Mer om

 1. FK Haugesund
 2. Aalesund FK

Flere artikler

 1. Gytkjær fullførte hat trick på overtid

 2. Molde-tap etter «straffe-drama»

 3. Haugesund ute av medaljekampen etter målfest i Aalesund

 4. Riise hermer etter Northug: – Det er ikke nå jeg skal være i form

 5. Frederik Gytkjær opplevde glede og sorg: Scoret to og mistet bestefaren

Fra andre aviser

 1. Aalesund tok sterkt poeng i seksmåls-thriller

  Aftenposten
 2. Aalesund-nedturen fortsatte i Haugesund

  Aftenposten
 3. AaFK ble rundspilt i Riises eliteseriedebut

  Aftenposten
 4. Vålerenga slo tilbake etter kjempetabbe. Så raknet det: – Helt forferdelig

  Aftenposten
 5. Her er Aalesunds skrekktall

  Aftenposten
 6. Her er Aalesunds skrekktall

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder