•  Trolig får MFK heller ikke Bob Bradley på kroken

•  Vegard Forren: - Jeg skulle gjerne prøvd å få Ole Gunnar på gli

IKON: Ole Gunnar Solskjær jubler etter at Molde har slått Lillestrøm på straffekonk i semifinalen i cupen for to år siden. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Molde skal ha fått avslag fra Solskjær

MOLDE (VG) (Molde - Sarpsborg 0-0) Molde jakter ny trener. Men mye taler for at de bare kan glemme et comeback fra Ole Gunnar Solskjær (42).

 • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over fem år gammel

Etter 43 dager uten seier i Tippeligaen, cup-exit i kvartfinalen mot Viking (torsdag), og knust drøm om Champions League, er ikke seiersmaskinen fra Romsdal de fire siste årene til å kjenne igjen.

Målløst og bare ett poeng mot Sarpsborg var 90 triste minutter.

Etter hva VG erfarer har Molde gjort flere forsøk på å lokke Solskjær tilbake til Aker stadion som hovedtrener – hvor Manchester United-ikonet hadde kjempesuksess – med to seriemesterskap og én vunnet cupfinale i tidsrommet 2011–2013.

Les også: Solskjær-venn mente han trengte pause

Tydelig nei

MFK skal ha fått et tydelig nei hver gang de har prøvd. Årsaken skal etter hva VG forstår være at Solskjær har andre ambisjoner. At han vil trene en klubb i utlandet. Og at han ikke har det travelt med å hoppe på et nytt tilbud etter at han måtte gå i den engelske Championshipklubben Cardiff i fjor.

For tiden bor han med familien i Kristiansund – en times biltur fra Molde – hvor han har søkt kommunen om å rive en villa i havkanten for å bygge nytt.

Solskjær ble linket til den kanadiske MLS-klubben Toronto FC for kort tid siden. I ettertid er det blitt karakterisert som fullstendig usant. Blant annet av Toronto Sun-journalisten Kurtis Larson.

Les også: Her er Solskjær trener nå

MFKs klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen bekrefter at de jobber på for å sette samme et nytt trenerteam etter at Tor Ole Skullerud fikk fyken. Inntil videre er det klubbens spillerutvikler Erling Moe som er hovedtrener.

Artikkelen fortsetter under bildet

JOBBER: Moldes klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen vil ikke kommentere navn på nye Molde-trenere. Her er han avbildet på Aker stadion etter 0-0 mot Sarpsborg. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

– Vi ønsker ikke å kommentere hvor vi er i prosessen, sier Nordstrand Jacobsen.

– Stemmer det at dere har prøvd mange ganger å få Solskjær tilbake som trener?

– Det får VG bare erfare. Det har vi ingen kommentar til, svarer Nordstrand Jacobsen.

Skeptisk Bradley

Stabæks Bob Bradley, kanskje Tippeligaens beste trener, skal etter hva VG forstår også ha fått tilbud fra Molde. Men den tidligere amerikanske landslagstreneren skal ha vegret seg. Fordi han ikke ønsker å binde seg til en langsiktig kontrakt i Norge.

STABÆK-BOSS: Bob Bradley. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Bradley skal også ha merket seg at Molde stakk kjepper i hjulene for Solskjær da han var ønsket i Aston Villa i Premier League. Etter hva VG vet så er det mye som tyder på at amerikaneren med den blanke issen snart signerer for sensasjonslaget fra Bærum. Det snakkes om ett år. Og klausul som gjør det lett for ham å reise til en større klubb ute i Europa.

Et annet viktig poeng for Bradley er at Stabæk etter all sannsynlighet skal ut i Europacup neste år. Det later det til at Molde ikke skal.

På spørsmål om Bradley svarer Nordstrand Jacobsen: – På generelt grunnlag kan jeg ikke kommentere navn, så er det mange dyktige trener i Norge og utlandet, og Molde er en attraktiv klubb.

– Kan ringe Solskjær

Vegard Forren påpeker at han «mer enn gjerne» ser at Solskjær kommer tilbake.

– Ole Gunnar hadde enormt med respekt i spillergruppen når han var her. Han var flink på de områdene jeg vil at en trener skal være flink på. Flink til å snakke med folk, og få alle til å være på tå hev, sier Vegard Forren.

Han understreker at det er spillergruppen som har sviktet i år. Og han tror Solskjær kan være mannen som får fart på Molde igjen. Men han bekrefter at spillerne ikke er tatt med på råd.

– Det er flere som ønsker ham tilbake her, sier Forren.

På spørsmål om han kommer til å ringe for å «lirke Solskjær utpå» svarer Molde-profilen: – Jeg skulle gjerne prøvd å få han på glid.

Mer om

 1. Molde FK
 2. Sarpsborg 08

Flere artikler

 1. VG erfarer: Neppe Solskjær-comeback i Molde

 2. Advarer Bradley mot å overta Molde

 3. Supporterleder ønsker Solskjær velkommen

 4. Skullerud: Derfor forlater jeg Molde

 5. Solskjær får ny rolle i Molde – Dempsey tilbake som trener

Fra andre aviser

 1. Solskjær: - Jeg er fem år eldre, tryggere og mer ydmyk

  Aftenposten
 2. Molde jakter ny trener i utlandet

  Aftenposten
 3. Solskjær: – Forren blir ikke Molde-spiller

  Aftenposten
 4. Molde-direktøren avviser konflikter med Solskjær

  Aftenposten
 5. Her er Solskjærs krav til Molde-spillerne: – Det var en ganske klar beskjed

  Aftenposten
 6. «Jeg vil alltid vurdere å  jobbe med Ole Gunnar igjen. Jeg elsker den mannen»

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder