Real-presidentens uvanlige Ødegaard-flørt

MADRID (VG) Florentino Perez (67) har som president i Real Madrid kjøpt en rekke stjernespillere. Kun de beste har fått samme behandling som Martin Ødegaard (16).

Øyvind Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I løpet av snart tolv år som øverste sjef i Real Madrid, har president Florentino Perez kjøpt 38 spillere til klubben, inkludert Luís Figo, Zinedine Zidane, Kaká, James Rodríguez, Cristiano Ronaldo og Gareth Bale.

Alle ble overbevist etter møter med den karismatiske Perez. Nå er det Martin Ødegaard som har fått sjefens ypperste behandling.

To ganger har Strømsgodsets midtbanetalent blitt fløyet i privatfly fra Norge til Spania for å bli overbevist om at Real Madrid er klubben for ham. I Madrid skal en drakt med nummer 16 ha hengt klar til unggutten, samt skal Ødegaard ha blitt lovet plass i lagets A-stall.

Og da Ødegaard trente med stjernene tidligere i januar, møtte Perez personlig opp på treningsfeltet Valdebebas.

Det gjør han svært sjelden.

Perez jobber vanligvis fra kontoret til sitt internasjonale ingeniørfirma ACS eller fra Real Madrids stadion Santiago Bernabéu. Da Ødegaard var i Madrid gjorde han et unntak og dro for å møte ham ansikt til ansikt.

– Han forklarte at klubben venter på ham og at Reals president tror på ham. Florentino gjør ikke det med alle spillere, kun med de fantastiske, forteller Antón Meana, journalist i Radio Marca, til VG.

Mangler signaturen

Han følger Real Madrid tett, er på de fleste kampene laget spiller og forventer å bli bedre kjent med 16 år gamle Ødegaard innen kort tid.

– Når presidenten i Real Madrid snakker med deg ansikt til ansikt, sier at han tror på deg, vil ha deg...da drar du til Real Madrid.

Etter det VG erfarer skal Martin Ødegaard ha bestemt seg for å bli Real Madrid-spiller. Likevel har klubber, som Bayern München, fortsatt et håp om at Ødegaard tar et annet valg i siste liten. Men når Perez, som er god for nærmere 15 milliarder kroner, har gjort sitt for å overbevise 16-åringen, er sjansen for det fraværende, tror Meana.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LEDIG PLASS: Martin Ødegaard skal ha blitt fristet med drakt nummer 16 da han besøkte Real Madrid. Det betyr i så fall at han vil sitte mellom Daniel Carvajal og Alváro Arbeloa i lagets garderobe på Santiago Bernabéu. Foto:Cornelius Poppe,NTB Scanpix

Mannen med makten

Som Real Madrid-president beskrives Perez som en gentleman, som vet hvordan man lokker til seg de største stjernene, men samtidig at han er en sjef med stor S. Derfor, naturligvis kombinert med sin enorme formue, har Real Madrid blitt til «Los Galácticos».

Perez ble første gang president i klubben i år 2000. Et av valgløftene var å hente Barcelonas Luís Figo til Madrid. For drøyt 490 millioner kroner gjorde han det i juli samme år.

I 2006 forlot Perez presidentrollen, men var tilbake tre år senere da han som eneste kandidat kunne garantere for over 500 millioner kroner i valget. Siden den gang har spillere som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, James Rodríguez og Luka Modric kommet til klubben.

Perez har vist seg å være vanskelig å si nei til.

VÆR HILSET: Magnus Carlsen (til høyre) og Sergio Ramos tok hverandre i hånden etter at førstnevnte hadde tatt avspark i kampen mellom Real Madrid og Real Valladolid i november 2013. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Gjennomproff

– Han er sjarmerende, hyggelig, men er jo samtidig litt opp i årene og stikker seg ikke veldig ut. Han ser ut som hvilken som helst forretningsmann i hans alder, sier sjakkverdensmester Magnus Carlsens manager Espen Agdestein til VG.

To ganger har Carlsen tatt avspark på hjemmebanen til favorittlaget. Begge gangene har han blitt tatt vare på av Florentino Perez. Agdestein forteller at etter Carlsens forrige besøk, sendte Real Madrid-presidenten dem et album med bilder fra Madrid-turene.

– Han er gjennomproff og veldig behagelig å ha med å gjøre. Samtidig merket jeg at de andre i klubben ligger flate for ham. Det er presidenten som bestemmer hvem som skal være hvor, også blant spillerne. Og når han har bestemt, da skjer det, sier Agdestein.

Privatfly, personlig møte og lovnader om jobb for pappa Hans Erik Ødegaard, er blant det Perez har lokket Martin Ødegaard med. Nå gjenstår enighet om kontrakt og forhandlinger mellom Strømsgodset og Real Madrid før 16-åringen kan bli klar.

Europas andre storklubber ser ut til å tapt kampen mot Florentino Perez' Real Madrid.

– Florentino er smart. Han vet hvordan dette spillet skal spilles, sier Antón Meana.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder