HAT TRICK: Abderrazak Hamed Allah scoret hat-trick mot Lillestrøm. Her takker han Aalesund-supporterne etter kampen. Foto: NTB Scanpix
HAT TRICK: Abderrazak Hamed Allah scoret hat-trick mot Lillestrøm. Her takker han Aalesund-supporterne etter kampen. Foto: NTB Scanpix

Hamed-Allah scoret hat-trick da AaFK slaktet LSK

Riise beklaget til fansen etter at LSK ble rundspilt

FOTBALL

ÅLESUND (VG Nett) (AaFK-LSK 7-1) AaFK rundspilte et meget tafatt Lillestrøm-lag på eget gress.

Publisert: Oppdatert: 13.05.13 21:20

- I dag var det propaganda-fotball på sitt beste, sier Aalesund-kaptein Jonathan Tollås Nation til CMore etter kampen.

- Det er flere forskjellige grunner til at vi tapte med så mange mål, så det er vanskelig å sette fingeren på noe eksakt. Etter 4-1 gikk det veldig i oppoverbakke for oss. Den lille selvtilliten vi hadde ble borte. Jeg vil ikke legge skylden på noen spesielle spillere, ei heller at vi mangler flere, for det som skjer i dag skal ikke skje uansett. Det var en åpen kamp i 40 minutter, men så ga vi bort ballen altfor enkelt en del ganger. Hver gang AaFK kom 20 meter frå målet vårt skapte de en sjanse, sier en skuffet LSK-trener Magnus Haglund til VG.

Lillestrøm-kaptein Bjørn Helge Riise gikk bort til Lillestrøm-supporterne etter kampen for å beklage det som ifølge Romerikes Blad er LSKs største tap siden 1975, og deres største noen sinne i eliteserien.

- Jeg gikk bort for å beklage måten vi spilte på, og takke for at de støtta oss. Jeg så de var irritert, og tenkte det var bra å gå bort og snakke med dem. Vi må stå sammen som en klubb, sier Riise til C More.

Storebror John Arne Riise tvitret følgende om LSKs bakre firer underveis i kampen:

- Noen i den bakre fireren på LSK bør vurdere hva dem skal gjøre fremover, skriver Fulham-backen på nettstedet.

Scoret etter ett minutt

Det ble scoring alt på første mulighet etter ett og et halvt minutt. Michael Barrantes slo en corner fra høyre som en uheldig Isak Scheel satte i eget mål via tverrliggeren. Det var Aalesunds 300. mål i eliteseriesammenheng.

Fem minutter var spilt da Ohi Omoijuanfo utlignet.

19-åringen headet ballen i mål fra bakerste stolpe etter et innlegg fra ålesunderen Bjørn Helge Riise.

Fra det 21. til det 25. minutt fikk publikum oppleve en nærmest utrolig sjanse-bonanza. Først ramlet Marius Høibråten som sistemann. Michael Barrantes fikk dermed fritt leide mot mål, men skjøt rett på Kenneth Udjus.

Saken fortsetter under bildet!

Så ble Johan Andersson (som spilte venstreback) rundlurt av Fredrik Ulvestad. Han fant Leke James, som brølte ballen i tverrliggeren. Udjus reddet returen fra Fredrik Carlsen. Ikke lenge etter kom Barrantes på skuddhold. Han banket ballen i stanga.

Og som om ikke det var nok fikk Lillestrøms Omoijuanfo stå helt alene i AaFK-feltet i neste situasjon. Unggutten bommet grovt på ballen.

Ydmykelsen startet

Aalesund var det beste laget og dro ifra inn mot pause. Etter 41 minutt scoret James etter et innlegg fra Carlsen.

Like før pause skjøt sjumillioner-spissen Abderrazzaq Hamdallah i stanga på helt blankt mål. Ulvestad satte enkelt returen i mål.

Verre ble til vondt for Lillestrøm da Ulvestad kom til innlegg etter 58 minutter. Carlsen sendte ballen over mållinja fra kort hold og scoret med det sitt første eliteseriemål siden april 2010.

AaFK var imidlertid ikke ferdige. Ti minutter etter scoret Hamed-Allah fra straffemerket, og drøyt kvarteret før full tid scoret han sitt andre etter flott forarbeid av Barrantes.

Ti minutter før full tid scoret marokkaneren sitt tredje for kvelden, og det ble kampens siste mål.

Her kan du lese mer om