Jublet for Moa og matchvinner Zahid

Kjetil Rekdal om nykommerne fra Sverige: – De viste kvalitet

ULLEVAAL (Vålerenga - Tromsø 1-0) Fra tribunen fikk nykommer Moa (29) se Ghayas Zahid (20) sørge for at VIF-fansen fikk to grunner til å juble denne fredagen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Fem timer før avspark på Ullevaal ble Mohammed Abdellaoue presentert som VIF-spiller for andre gang i karrieren. Spissen var på plass på tribunen for å se sine nye lagkamerater fredag kveld og løp ut på banen i pausen for å ta imot hyllesten fra fansen.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Moa ble neppe voldsomt imponert i det som ble en sliteseier for Vålerenga, men Ghayas Zahids scoring før pause sørger for at Oslo-klubben henger bra med i medaljekampen og fikk en oppreisning etter 0-2--tapet mot Stabæk sist.

– Jeg syns ikke det var en sliteseier. Vi hadde kontroll og kunne scoret både to og tre ganger selv om vi ikke skapte så mye. De skapte litt på slutten, men det er også naturlig da de slo langt og det ble mange dueller, sier matchvinneren til VG.

Trener Kjetil Rekdal gledet seg over tre poeng, at Moa nå er på plass i VIF-garderoben og at debutantene Robert Lundström og Melker Hallberg viste lovende takter.

– De viste kvalitet. Med dem, og etter hvert Moa når vi får trent ham opp, har vi en større, sterkere og bredere stall, sier Rekdal til VG.

Holdt kjeft i 161 sekunder

Moa, som ikke har spilt offisiell klubbkamp siden februar 2014, kommer til å få spilletid mot Real Madrid søndag, men er neppe høyaktuell for startplass før etter landskamppausen og VIF møter Viking på Ullevaal.

– Det er synd det var litt lite publikum her nå. Det er mange som venter på ny stadion, men det skal sies at de som var her hjalp oss veldig de siste 10-15 minuttene da de så laget slet. Den stemningen de laget da var fabelaktig og hjalp oss til en 1-0-seier, sier Rekdal.

Etter at Klanen hadde vist sin misnøye mot fredag som kampdag i Tippeligaen med 161 sekunders stillhet, var det Tromsø som så ut til våkne først.

Artikkelen fortsetter under bildet

Oslo 20150807. Eliteserien fotball 2015: Vålerenga-Tromsø. Vålerengas Ghayas Zahid scorer under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Gjermund Åsen fikk ballen like utenfor 16-meteren etter syv minutters spill og rappet til. Kula traff tverrliggeren bak en flaksende Sascha Burchert.

I en sjansefattig omgang viste Vålerenga at det kan være effektive da Ghayas Zahid scoret på lagets første mulighet. Christian Grindheim vant en duell noen meter inne på TILs halvdel og slo mer eller mindre frivillig gjennom Zahid. Han stakk gjennom, lurte vekk Christian Landu Landu og satte ballen i hjørnet.

«Farbror Melker»

Tromsø hadde lite å by på offensivt, men forsvarte seg godt. Fire minutter før slutt sprakk linjen bak opp da Alexander Mathisen løp gjennom og rundet Pål Vestly Heigre, men vingen fikk et svakt touch og vinkelen ble for spiss. Han fikk ettert hvert levert videre til Zahid som skjøt like utenfor.

Allerede fem minutter etter pause fikk Melker Hallberg sin debut for Vålerenga da han erstattet Daniel Braaten mens Klanen sang «Farbror Melker». 19-åringen ble dermed dagens andre svenske VIF-debutant sammen med backen Robert Lundström og markerte seg raskt med to skuddforsøk fra rundt 30 meter - ett med hvert ben.

I neste angrep kunne Zdenek Ondrasek utliknet da en svak klarering datt ned i bena på tsjekkeren, men skuddet forsvant like over krysset.

– Jeg så en veldig dedikert gjeng med en voldsom «punch» i spillet sitt. Man skulle ikke tro de hadde slik selvtillit da man kommer fra 0-6 sist, men det såret stoltheten vår. Dessverre hadde Vålerenga turen man skal ha i fotball og scoret via en av våre spillere mens tverrliggeren sto veien for oss, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder