MØTER STJERNENE: Kjetil Wæhler, Herman Sørby Stengel, Sascha Burchert og Elías Már Ómarsson er klare for å ta imot Real Madrids stjernelag på søndag. Foto:Fredrik Solstad,VG

Møter kompisen til dribleduell: Stengel: - Ekstremt imponerende det Martin har fått til

Herman Stengel (19) frykter å få juling av kompisen Martin Ødegaard (16) og lagkompisene hans, men Vålerenga lener seg på en keeper som har stoppet Real Madrid før.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Vålerenga møter storlaget Real Madrid på Ullevaal, og Tippeliga-laget får da prøve seg mot noen av verdens aller beste fotballspillere.

Og Herman Stengel synes det er litt kleint da VG gir ham et bilde av Martin Ødegaard (16), mens lagkameratene står rundt og ler av ham på treningen på Valle.

– Jeg kjenner Martin fra før av, og så skal jeg stå å holde et bilde av ham i VG... Spennende! Men han er en god spiller i Real Madrid så jeg får vel tåle det. Da jeg spilte kretslaget var faren hans (Hans Erik) trener og Martin var med allerede da han var ordentlig liten. Selv om han spilte med de som var tre-fire år eldre kunne alle se at han kom til å bli god. Vi prøver å snakke sammen når vi har sjansen og han er fornøyd med å være der han er nå. Det er ekstremt imponerende det han har fått til, sier han til VG.

MØTER KAMERATEN: Herman Stengel syntes ikke det var noe særlig å måtte holde opp bilde av Martin Ødegaard foran lagkameratene Kjetil Wæhler og Elías Már Ómarsson. Foto:Fredrik Solstad,VG

– Hvordan blir duellen mot Martin søndag?

– Det hadde vært gøy om vi møtes på midten der. Så får vi se hvor gøy det blir etter kampen.

For det er ikke hver dag man får muligheten til å møte verdens største klubb, med en lang rekke stjernenavn.

– Klart vi gleder oss til å møte de guttene der. Det er store navn. Jeg tror vi skal få kjørt oss siden jeg tipper de vil se hvordan de ligger an før seriestarten. Hvis de er påskrudd, skal vi få kjørt oss. Det kan bli stygt om de får alt til å klaffe, men vi skal bare kose oss og har ingenting å tape. De som kommer, kommer vel for å se på Real Madrid, sier Stengel.

– Hvem er Ronaldo?

Også Kjetil Wæhler ler da han får utdelt bildet av Ronaldo, og smiler mens han spør de andre gutta om de vet hvem portugiseren er, før han får byttet ut bildet med walisiske Gareth Bale.

For det kan bli noen ordentlig stjernedueller på gressmatta. Så hvordan forbereder man seg på å møte de aller største stjernene?

– Man forbereder seg på helt samme måte som man gjør ellers, til vanlige kamper her hjemme. Mange lag har styrker og svakheter, og vi vet jo at Real Madrid har mange stjernespillere, så det får vi ta når det kommer, sier Wæhler, om et eventuelt møte med Bale.

Usikker tropp

Det er foreløpig uklart hvilke spillere storklubben velger å ta med seg til Norge.

– Troppen til La Liga blir vel plukket ut etter det som skjer i Tyskland nå, så får vel en del andre prøve seg på søndag, så det spørs om vi får se et helt toppet lag hele veien, det tviler jeg på, sier Wæhler.

For det er siste treningskampen til det spanske laget, før Real Madrid besøker Sporting i den første serierunden i La Liga 23. august.

La Liga-start rett rundt hjørnet: Rettighetene ennå ikke avklart

– Kampen er veldig viktig for Real Madrid, som skal begynne å sile ut troppen nå. De har viktige kamper i Tyskland, og det er sikkert viktig for Ødegaard å vise seg fram også, det har jo ikke blitt så mye på han. Det ryktes om at han får prøve seg på søndag.

Holdt nullen

Vålerenga-keeper Sascha Burchert ble hentet på utlån fra Hertha Berlin, og i 2011 møtte den tyske klubben Los Blancos, til treningskamp i Berlin. Den gangen holdt Burchert nullen i de 30 minuttene han spilte. Nå skal han på nytt prøve å stå imot skuddene fra stjernespillerne.

– Det var full stadion i Berlin og en kul kamp. Jeg spilte de siste 30 minuttene og heldigvis roet de litt ned mot slutten av kampen så det ble en rolig kamp for meg. Det blir nok mer å gjøre på søndag selv om de nok er opptatt av å få en ålreit gjennomkjøring uten skader, men det er bare moro.

– Du vet faktisk hvordan du skal stoppe Ronaldo & co?

– Hehe, jeg vet ikke det. Det viktigste er kanskje ikke å stoppe dem heller. Dette er en kamp for fansen og tilskuerne som kommer på stadion. Så håper jeg alle får en bra opplevelse. Det viktigste for oss er å ta tre poeng på fredag og ha det moro på søndag.

– Det er spesielt å spille mot Ronaldo, men man kan ikke tenke så mye på det. Kanskje han har en dårlig dag...

Storkamp

Islandske Elías Már Ómarsson er klar på at søndagens kamp blir den største han har spilt i sin karriere.

– Det er et av de største lagene i verden som kommer på besøk så det er klart vi gleder oss. Det blir veldig spennende. Så får vi se om vi klarer å få med oss noe fra kampen. Det blir den største jeg har spilt i min karriere.

– Har Real Madrid noen svakheter?

– De har noen nye spillere som kanskje trenger litt tid for å passe inn, men jeg har ikke sett dem så mye i det siste. Klart det er et veldig bra lag. Kanskje de ikke har noen svakheter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder