Hva er dette?

Her er dagens oddstips

PREMIER LEAGUE-START: Både Chelsea og Arsenal har på papiret fått overkommelig motstand i sesongdebuten mot henholdsvis Swansea og West Ham. Her er Arsenals Hector Bellerin og Chelseas Eden Hazard fra forrige helgs Community Shield på Wembley. Foto:Glyn Kirk,Afp

Slik ender helgens Premier League-kamper

Det kommer «alltid» en overraskelse eller to Premier League-åpningen. Slik tror vi helgens matcher ender.

 • Rolf Brown

Artikkelen er over fire år gammel

Oppkjøringskampene til en ny sesong er over for denne gang, hvilket betyr at vi må vente et helt år på kamper á la «International Champions Cup» i Australia. Endelig er det klart for matcher som betyr noe og med en intensitet og spenning som reflekterer dette.

Her kan du lese våre øvrige vurderinger av dagens oddsobjekter

Vil Wayne Rooney fortsette i sitt vante spor med å ofte score i sesongåpninger? Vil Chelsea forlenge trenden med at en regjerende PL-mester aldri har røket i en ligapremiere? Vil sesongens eventuelle ligamester starte sesongen på en mandagskveld - slik det ifølge Opta har vært tilfelle i de fem siste sesongene?

Spørsmålene er mange og åpne. Her er en kort vurdering av og tips til premiere-helgens matcher:

Manchester Utd - Tottenham. Tips: H

Man.Utd.-boss Louis van Gaal vil håpe på en bedre start enn i fjor da United røk overraskende hjemme for Swansea. I år har han selv lagt slagplanen for sommerens opplegg, og styrket stallen betraktelig. Med 5.plass og ligacupfinale var 2014-15 en brukbar Tottenham-suksess i Mauricio Pochettinos debutsesong. Harry Kane (a) må kanskje regne med tettere markeringer i år.

Bournemouth - Aston Villa Tips: H

Nykommer Bournemouth har den minste hjemmearenaen Premier Leagues historie, men det er på banen poengene sikres. Var ubeseiret i de 13 siste Championship-kampene i vår (9-4-0). Aston Villa hadde bare scoret 12 mål på sine 25 første kamper i fjor, men berget seg. Har litt å bevise etter salgene av nøkkelspillerne Delph (mb) og Benteke (a).

Norwich - Crystal Palace Tips: B

Det er forbløffende hvor enige bettingselskapene er om at Norwich, Bournemouth og Watford rykker ned og at Chelsea, Man.City og Arsenal ender på de tre øverste plassene. Norwich har vært minst aktiv på overgangsfronten blant de tre nyopprykkede lagene. Crystal Palace har forsterket, og har det beste laget. Nå gjelder det å innfri forventninger.

Leicester - Sunderland Tips: U

Begge lag berget ny toppdivisjonskontrakt i siste liten i vår. Men der stopper klubbenes likheter. Leicester har ny manager i Claudio Ranieri, mens Sunderland-fansen er lettet over å beholde Dick Advocaat. Leicester vant fem av de seks siste hjemmekampene i vår. Sunderland er uten Premier League-seier i ti av elleve siste bortekamper.

Everton - Watford Tips: B

Her er det borteodds til 4.90 som styrer tipset. Utover egne fans er det ingen som venter seg noe av Watford, og det kan fort være en fordel i startfasen. Var dyktige på overganger i kampene i fjor. Everton har et tøft åpningsprogram, og syv skader. Har potensiale som overstiger fjorårets 11.plass, men er kanskje for avhengig av Jagielka (f), Baines (f) og Lukaku (a).

Chelsea - Swansea Tips: U

Chelsea har ikke overprestert i sommerens treningskamper og røk i forrige ukes Community Shield-finale på Wembley. Men det er nå sesongen starter og José Mourinhos lag kommer til å være forberedt. Swansea vant fire av syv siste bortematcher i vår, og stiller så godt som skadefritt i aften. Vertene var uten hjemmetap i fjor (15-4-0), men 1.25 i hjemmeodds er for tynt.

Newcastle - Southampton Tips: B

Steve McClaren har fått jobben med å styre Newcastle til en langt tryggere tabellposisjon enn fjorårets 15.plass. Var en eim av resignasjon rundt laget i vår, og laget mangler fortsatt noe defensivt og en dose kreativitet. Southampton har nok en sommer mistet flere gode spillere. Uten at klubben later til å være i en krise. B er det spennende forslaget her.

Arsenal - West Ham Tips: H

Arsenal har kun gått på ett ligapremieretap i dette århundre. Har med to FA-cupseirer på rad bygget opp stabilitet og selvtillit - og et ønske om flere troféer. Er tryggere på keeperfronten enn på lenge med Petr Cech. West Ham vant bare tre av 19 bortekamper i fjor. Og torsdag var Europa League-eventyret over før det egentlig var begynt. Men har neppe bredde nok i stallen til å delta i både liga og e-cup samtidig uansett.

Stoke - Liverpool Tips: U

Stoke går inn i en ny sesong stappfull av selvtillit, og vil prøve å forlenge den gode hjemmeflyten i vår da fem av syv siste matcher ble vunnet. Men ryggskaden til Shawcross (f) er et stort minus. Liverpool ble ydmyket 1-6 her i mai, og det er kanskje like greit å forsøke å viske vekk de vonde minnene med en seier på søndag. Men vi tror heller på uavgjort.

West Bromwich - Man.City Tips: B

WBA gjorde en genistrek med å ansette Tony Pulis i sjefsjobben i vinter, og med fem strake PL-sesonger er laget å regne som et etablert toppserielag. Må foryngre laget snart. Man.City-forsvaret har vært rufsete i sommerkampene, og må bare ta seg sammen nå som alvoret begynner. Uvisst om Copa America-spillerne Zabaleta (f) og Agüero (a) spiller mandag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

 1. Derfor blir Wayne Rooney dobbelt så farlig i år

  De siste seks sesongene har Wayne Rooney (29) scoret 105 Premier League-mål.
 2. Ekspertene spår Premier League: TV 2-Wikestad: – United vinner gullet

  TV 2-kommentator Kasper Wikestad er den eneste i VGs utvalgte ekspertpanel som tror at «de røde djevlene» stikker av med…
 3. Derfor bør Arsenal unngå dette troféet

  Ingen av de fire siste vinnerne av Community Shield har vunnet Premier League i samme sesong.
 4. The Telegraph kårer: – De største helomvendingene i Premier League

  Etter å ha benektet at han skulle forlate Aston Villa til fordel for Manchester City, gjorde Fabian Delph (25) nettopp…
 5. Her er fellen Sterling må passe seg for

  Den offensive midtbanespilleren Raheem Sterling er den nest dyreste spilleren kjøpt av en Premier League-klubb noensinne.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Premier League

Flere artikler

 1. Her er julens fotballsnadder

 2. De siste 12 kampene: Kun Spurs er bedre enn Chelsea

 3. TV 2-Alsaker mener Premier League-oppsettet er en ulempe for Liverpool

 4. Alsaker om derbyet som kan avgjøre PL-gullet: – En vanvittig fotballkamp

 5. Arsenal mot Liverpool i Premier League-åpningen

 6. Slik blir innspurten i Premier League

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder