KONTRASTER: Her omfavner Raheem Sterling Liverpool-manager Brendan Rodgers etter en scoring. I det siste skal forholdet dem imellom ha kjølnet, og Sterling har ikke lagt skjul på at han vil forlate klubben. Nå virker det også å gå i orden. Foto:Stefan Wermuth,Reuters

Carragher: – Skulle ønske Liverpool kjøpte slik de solgte

Den angivelige prisen på Raheem Sterling (20), 49 millioner pund, eller omkring 610 millioner kroner, gjør han til tidenes dyreste engelskmann.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Liverpools lynving Raheem Sterling kommer til å koste Manchester City mer enn det Eden Hazard kostet Chelsea, mer enn hva Arsenal betalte for Alexis Sánchez og i underkant av det Manchester United bladde opp for Ángel Di Maria.

49 millioner pund, eller så vidt under 610 millioner kroner, skal overgangssummen lyde på.

VG følger overgangsmarkedet: Silly Season i vårt direktesenter

– Liverpool-fansen vil si «ha ha, se hvor mye penger vi fikk», men jeg tenker at salget ikke er gunstig for Liverpool. Hvis de hvert år selger sin beste offensive spiller, så blir de et lag som kjemper bak de tre øverste, sier Øyvind Alsaker til VG.

Det er han ikke alene om å mene. I fjor solgte Liverpool Luis Suárez for en monstersum, men klarte ikke å bruke pengene fornuftig nok til å kvalifisere seg for kommende sesong Champions League.

Se bildene: Glohet van Persie-velkomst i Tyrkia

– Jeg skulle ønske Liverpool kjøpte spillere slik de solgte dem! skriver Liverpool-legende Jamie Carragher på sin Twitter-profil.

Også Manchester United-legende Rio Ferdinand tar bladet fra munnen hva gjelder Sterling-overgangen.

– En potensiell matchvinner av ypperste klasse, men nå må han bevise hva han er god for, spesielt på grunn av hvordan han forlot Liverpool og den høye overgangssummen, skriver han på mikrobloggtjenesten, og fortsetter:

– Alle som snakker om lojalitet i fotball trenger en realitetssjekk. Både klubber og spillere mangler lojalitet i disse dager. Det er 100 prosent business.

Ifølge britiske medier gjenstår kun formaliteter før Sterling, som ikke satt på flyet da Liverpool dro avgårde til sin pre-season i går, er klar for Manchester City.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder