NY HVIT DRAKT?: Alexander Søderlund skal så godt som være klar for Rosenborg. Foto: Jan Kåre Næss, NTB Scanpix

NY HVIT DRAKT?: Alexander Søderlund skal så godt som være klar for Rosenborg. Foto: Jan Kåre Næss, NTB Scanpix

Søderlund på vei til Rosenborg

(VG Nett) Etter det VG kjenner til skal landslagsangriperen Alexander Søderlund (25) være så godt som klar for tittel-jagende Rosenborg.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Overgangssummen fra trønderne til FK Haugesund skal ligge på rundt seks millioner kroner.

Formaliseres overgangen, vil det komme noe overraskende, etter som det så lenge ut som Søderlund skulle havne i Molde. Men da Rosenborg kom på banen med et enda bedre, økonomisk tilbud, valgte FK Haugesund og Søderlund selv å slå til på det, etter det VG forstår.

Lønnen Søderlund er lovet i Rosenborg skal være langt høyere enn den Molde kunne tilby.

- Dette kan jeg ikke kommentere, sier sportssjef i FK Haugesund, Asbjørn Helgeland, til VG. Det samme sier Søderlunds agent, Tore Pedersen:

- Jeg har ingen kommentar til dette.

Alexander Søderlund står med 14 A-landskamper, alle det siste halvannet året. Han har fortsatt ikke scoret mål på A-landslaget. På FK Haugesund har Søderlund scoret 24 mål på 69 kamper i eliteserien. Denne sesongen har han tre mål på 11 kamper.

- Det jeg kan si er at er stor interesse rundt Søderlund for tiden. Jeg regner med at det vil være en avklaring rundt hans situasjon innen en uke, kanskje før, sier Asbjørn Helgeland i FKH.

FK Haugesund har skapt en kultur for å hente - og selge - gode angripere. Først Thomas Sørum, så Nikola Djurdjic, begge til svensk fotball etter at de skapte seg et navn i Haugesund. Og nå altså Alexander Søderlund. Ender han i Rosenborg, tar han opp kampen med Nicki Bille Nielsen, som denne sesongen har vært et klart førstevalg som spiss i trøndernes 4-3-3 (4-2-3-1).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder