Fontanello første Stabæk-mål senket Glimt: - Det smakte godt

NADDERUD (VG) (Stabæk - Bodø/Glimt 2-1) Etter en solid førsteomgang rodde Stabæk seg i land med en 2-1 seier over et tafatt Bødø/Glimt.

Artikkelen er over seks år gammel

Av Kjetil R. Anda

Det ble en viktig seier for Stabæk etter en spennende sluttspurt på Nadderud stadion søndag kveld.

- Det smakte godt. Jeg sa til spillerne mine etter de fire første kampene at vi ikke hadde spilt to gode og to dårlige kamper. Vi har vist at vi er et godt lag, men må vise det oftere, sier Stabæk-trener Bob Bradley.

En som ikke var like fornøyd var Jan Halvor Halvorsen. Glimt-treneren gjorde store endringer i rekkene før kampen, uten at det ga de helt store resultatene.

- Nå skiftet vi ut nesten hele backrekka før kampen i dag. Det var det tidlige straffemålet som ødela. Da måtte vi begynne å jage og det er alltid tungt, sier Halvorsen.

Luc Kassi avanserte innover i banen og kom seg like innenfor 16-meteren der han ble felt av Glimts Dominic Chatto etter et kvarters spill. Jon Inge Høiland gjorde ingen feil fra straffemerket, og satte iskaldt inn 1-0-scoringen til Stabæk.

VG LIVE: Vi fulgte kampen direkte!

Derfra fortsatte hjemmedominansen. Glimts Kristian Brix slet tungt med å henge på Anders Trondsen på hans høyreside, og Stabæk produserte flere sjanser uten å få til det helt store foran Londak i Glimt-buret.

Ivoriansk tigersprang

Men etter å ha slått fra seg det verste sjokket, kom bortelaget mer med i kampen. Papa Ndiaye burde kanskje ha utlignet da han fikk ballen av Trond Olsen på 16 meter, men senegaleserens skudd ble reddet vakkert av Mande Sayouba i Stabæk-buret.

Ivorianeren havnet igjen i fokus da han i det 41. minutt først bokset ut et innlegg, forlenget sitt eget utspill, for deretter å kaste seg på ny inn i en duell. Større underholdning ble det ikke den første omgangen på Nadderud.

Den andre omgangen startet som den første; anført av vertene. En strålende Anders Trondsen leverte flere gode cornere, og endelig fikk både han og Stabæk lønn for strevet. Ballen smalt i tverrliggeren før Pablo Fontanello enkelt kunne sette inn 2-0 til ellevill jubel fra de frammøtte på Nadderud.

- Vi åpnet veldig bra, men jeg syns det ble tungt i dag. Starten var veldig viktig i dag hvor vi klarte å sette inn 1-0, men det gikk lenge før jeg skjønte at vi skulle ro dette i land, forteller Trondsen til VG.

Tafatt Glimt

Derfra så vertene ut til å ha full kontroll på et tafatt Glimt-lag som hadde lite å by på framover i banen. Det var helt til Moustapha Ndiaye entret banen for Dane Richards 20 minutter før slutt. Det skulle ikke ta mer enn fem minuttere før han markerte seg da han på innlegg fra navnebror Papa Ndiaye headet inn reduseringen.

Michael Stephens og Franck Boli hadde store muligheter til å punktere det drøye ti minutter før slutt, men en god Pavel Londak bidro med en flott redning. I tillegg fikk Ville Jalasto en kjempemulighet da han fikk heade nærmest på åpent mål, men et Glimt-hode fikk avverget i siste liten.

- Vi setter de sjansene hver dag på trening, så vi burde absolutt ha scoret, mener Anders Trondsen, som selv forlot banen etter 78 minutter.

Glimt kom nære i sluttminuttene og hadde blant annet en heading i tverrliggeren uten at det hjalp.

Les også

 1. Rashanis storspill avgjorde for Odd

  (Odd - Stabæk 2-1) I en kamp med lite å juble for, var det én mann som skilte seg ut: Elba Rashani (20).
 2. Effektive Molde senket Stabæk: - Det føltes perfekt

  BEKKESTUA (VG)(Stabæk - Molde 0-2) Björn Bergmann Sigurdarson og Fredrik Gulbrandsen har jobbet mye med å bli et farlig…
 3. Norling buet av banen etter hjemmeskrell mot Stabæk

  BERGEN (VG) (Brann - Stabæk 1-2) Franck Boli ga Rikard Norling en verst mulig start på sin trenerkarriere i Bergen da…
 4. Stabæks erstatningskrav etter overgangssaken: 14,1 millioner

  Stabæk ble frifunnet i retten for å ha gjort noe ulovlig under salget av Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga.
 5. Rundens lag: To Stabæk-spillere best

  Mandé Sayouba og Franck Boli skiller seg ut blant de 11 beste fra Tippeligaens andre runde

Mer om

 1. Stabæk Fotball
 2. Bodø/Glimt

Flere artikler

 1. Olsen-perle i Glimt-seier

 2. Stabæk dominerte stort - men vant bare 3-2 over Bodø/Glimt

 3. Straffespark reddet Molde

 4. Praktmål av Moe ikke nok da Glimt sølte bort seier

 5. Mjøndalen på spillerjakt: – Vi mangler kvalitet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder