ELDST OG YNGST: Se så glad Peter Kovacs ble da Iver Fossum (17) scoret sitt første Tippeliga-mål. Banens eldstemann tror banens yngste kommer til å bli norsk A-landslagsspiller om noen år. Foto: Erlend Aas/NTB scanpix
ELDST OG YNGST: Se så glad Peter Kovacs ble da Iver Fossum (17) scoret sitt første Tippeliga-mål. Banens eldstemann tror banens yngste kommer til å bli norsk A-landslagsspiller om noen år. Foto: Erlend Aas/NTB scanpix

Fotballen hjelper Iver (17) gjennom sorgen

Mistet faren i bilulykke for tre år siden

FOTBALL

Scoret sitt første Tippeliga-mål i går

DRAMMEN (VG) Iver Fossum (17) er gutten alle i Strømsgodset unner alt godt. For tre år siden mistet han faren sin i en tragisk bilulykke.

Publisert:

I går opplevde Hurum-gutten sin største dag på fotballbanen. Etter åtte minutter sendte han Strømsgodset i ledelsen og scoret sitt aller første Tippeliga-mål.

Omkom i trafikken

Men i januar 2011 raste verden sammen for den da 14 år gamle gutten. På riksvei 4 sør for Gjøvik kolliderte faren med en trailer og omkom. Erik Haldor Fossum ble bare 41 år gammel.

Han var den som alltid hadde kjørt Iver og storebroren til trening og kamp, og for de to unge guttene og deres mor var tapet av faren ekstremt tungt. Heldigvis har midtbanespilleren hatt fotballen og Strømsgodset å støtte seg til i sorgprosessen.

- Fotballen har vært ekstremt viktig for meg. Den ble et fristed. Et sted jeg kunne dra å tenke på noe annet. Det har hjulpet veldig mye, sier Iver Fossum til VG.

Han gledet seg stort over å få sin første Tippeliga-scoring, men kunne ikke unngå å tenke på faren etter 2-0-seieren over Bodø/Glimt.

- Det er vanskelig, det er jo det. Men man har ikke noe valg. Man må jo bare legge det fra seg og komme seg videre, beskriver Iver Fossum.

17-åringen viste stor idrettsglede i jubelscenene med Godsets eldstemann, Peter Kovacs (36).

- Det føles veldig deilig. Utrolig morsomt å få det første målet, sier Fossum.

Kan bli landslagsspiller

- Jeg var veldig glad da han scoret. Iver er en veldig fin gutt som jobber hardt hele tiden. For meg er det ekstra viktig at han presterer etter det han har vært gjennom. Han blir en kjempespiller for Norge, tror jeg. Landslagsspiller, sier Kovacs.

- Det var veldig hyggelig å høre, svarer Fossum når VG forteller om spådommene fra lagkameraten.

Ronny Deila skryter voldsomt av gårsdagens målscorer.

- Han er en veldig voksen gutt. Det som skjedde kan ha vært med på å gjøre ham så voksen. Det er rett og slett en fornøyelse å ha Iver i troppen. Han er så profesjonell at det nesten ikke finnes maken, sier Strømsgodset-treneren.

Buskerud-talenter

Det gleder treneren stort at en rekke unge Buskerud-gutter er i ferd med å bli nøkkelspillere. Muhamed Keita, Gustav Wikheim, Lars Sætra, Martin Ødegaard - og nå Iver Fossum.

- Iver er en veldig undervurdert spiller. Han har kanskje havnet litt i skyggen av de andre, men er den mest løpssterke spilleren vi har i Strømsgodset. Boks-til-boks hele kampen gjennom, sier Deila.

I går scoret laget hans på de to første sjansene. Mounir Hamoud leverte nok en toppkamp på høyrebacken, assisterte Iver Fossums ledermål - og ordnet selv 2-0.

Resten av kampen ble et gjesp der Strømsgodset cruiset inn en kontrollert seier mot et tamt Glimt-lag. Mest imponerende: 42 strake Tippeliga-kamper hjemme uten tap. Nå er drammenserne bare to kamper unna tangering av Rosenborgs rekord.

Her kan du lese mer om