STRAFFE - ELLER IKKE? Asamoah Gyan faller etter en skvis mellom Daniele De Rossi (venstre i det øverste bildet) og Cristian Zaccardo (nummer 2). Foto: Reuters

Italia fikk hjelp av dommeren

(Italia - Ghana 2-0) Mens skandaleetterforskningen fortsetter i hjemlandet med uforminsket styrke, fikk Italia hjelp av den brasilianske dommeren Carlos Simon mandag kveld.

Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Les referat og se bilder fra kampen HER
SE ANIMASJON fra målene i kampen

- Jeg er glad for dette. Den første kampen er alltid vanskelig, sier Italias landslagssjef Marcello Lippi.

Noen vil si kanskje mens andre vil si garantert om at Ghana ble snytt for et straffespark på stillingen 1-0 til Italia. Asamoah Gyan spilte ballen forbi Daniele De Rossi og Cristian Zaccardo, og ble deretter skvises av de to italienerne. NRK-duoen Arne Scheie og Karl-Petter Løken var ikke i tvil om at det skulle vært straffe til Ghana 11 minutter før full tid.

Kuffor skuffet

Men dommer Simon viftet i stedet med pekefingeren, og bare noen minutter etter gjorde Roma-proffen Samuel Kuffor en gedigen tabbe som satte spikeren i Ghana-kisten. Kuffor sendte av gårde et tilbakespill i retning Richard Kingston som ble altfor løst. Innbytter Vincenzo Iaquinta snappet opp dette, rundet Kingston og satte ballen i tomt mål. Kuffor ble liggende nesten utrøstelig tilbake på gresset, og selv om han vil få "mye skryt" i landet han tjener sine euro i er nok ikke det mye til hjelp for humøret hans nå.

Andrea Pirlo sørget for 1-0 på et fantastisk skudd fem minutter før pausen. Mens Ghana-spillerne hadde bunkret opp foran målet lå Pirlo ute ved spissen av 16-meteren og nøt friheten. Corneren fra Francesco Totti gikk derfor selvsagt til den umarkerte, og han fyrte av før han fikk besøk. Skuddet gikk som et prosjektil over luggen til Alberto Gilardino som fikk kastet seg ned i siste liten. Nok en gang var Kingston sjanseløs.

Totti ble stemplet

Ghana hadde noen muligheter som de kunne og kanskje burde scoret på, men alt i alt var Italia best og hadde flest sjanser. Også Ghanas trener mente at det var et rettferdig resultat på kampen.

- Jeg mener de fortjente å vinne. De scoret to mål og vi misset noen sjanser. Vi må i stedet forsøke å vinne neste kamp, sier Ratomir Dujkovic som trener det afrikanske laget.

Francesco Totti som brakk ankelen i februar fikk startsignal til VM-åpningen i går. Roma-stjernen klarte seg bra og hadde blant annet en kanon fra 30 meter som Kingston reddet og en gnistrende pasning som sendte Gilardino alene gjennom (Kingston reddet den også). Men da John Paintsil stemplet Totti på ankelen i det 55. minuttet var det også brått slutt på dagen for Totti. I det 56. minuttet var han byttet ut med Mauro Camoranesi.

Tsjekkia slo USA 3-0 i den andre kampen i gruppe E mandag kveld. Det betyr at Tsjekkia er ett mål foran Italia i gruppen der det trolig er ekstremt viktig å vinne gruppen fremfor å bli nummer to. Nummer to møter nemlig etter all sannsynlighet Brasil i åttedelsfinalen...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder