Måtte tåle kjeft: Etter kampens dommer Trygve Kjensli blåste til pause protesterte Haugesunds Filip Kiss ettersom spillet ble avblåst når vertne var i angrep. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Mener dommeren frarøvet FKH seier

HAUGESUND (VG) (FK Haugesund – Sarpsborg 08 0-0) Bruno Leite (22) sier sluttresultatet hadde sett helt annerledes ut dersom Trygve Kjensli (45) hadde dømt slik han skulle.

  • Kjetil R. Anda
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Et feilaktig annulert mål og et straffe vi ikke fikk... Det hadde sannsynligvis 2-0, kampbildet helt annerledes, sier FK Haugesunds midtbanespiller til VG etter søndagens oppgjør mot Sarpsborg 08.

Leite står med hendene på ryggen og smiler lurt i samtale med VG - tydelig nøye i vurderingen med hvilke ord han bruker for å omtale dommerens innsats.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Hele Haugesund rev seg i håret da Kjensli dømte frispark til S08-keeper Anders Kristiansen etter et kvarters spill på Haugesund stadion, i stedet for mål da hjemmelaget fikk headet den i nettmaskene.

– For meg ser det ut som en scoring. Du må spørre han hvorfor han velger å blåse frispark der. Vi går tøft på situasjonen og jeg trodde man måtte tåle såpass, men tydeligvis ikke han, følger FKH-trener Eirik Horneland opp, som føyer til at det er FKHs egen feil at det ikke ble tre poeng mot Eliteseriens tredje beste lag.

VG Live: Les fyldig kampreferat

– Jeg ser at keeperen vår ble ganske godt sperret der, mens spissen deres rygger med rompa inn og prøver å ta ham ut med hockeytakling. Det er ikke lov. Keeperen har blitt litt fredet i feltet, men det der er frispark tror jeg, sier Anders Trondsen.

Kjensli skulle igjen havne i fokus like før hvilen. Da var det Leite som fikk fyre av fra like utenfor 16-meteren, men ballen så ut til å treffe hånda på en S08-spiller innenfor boksen.

– Det er vel ikke så mye å gjøre - en plass må han ha hånda, sier Trondsen.

– Men den treffer hånda?

– Ja, slik jeg ser det gjør den det, sier Sarpsborg-spilleren.

Dommer Kjensli ble spurt av presseansvarlig på Haugesund stadion om han ville prate med VG, men takket nei.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

God: Bruno Leite var involvert i mye på Haugesund stadion søndag kveld. 22-åringen med portugisisk opphav er sønn av den tidligere Benfica-spilleren, Carlos Leite. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

S08 fornøyd med poeng

Det åpnet fartsfylt på Haugesund stadion søndag kveld. Etter en periode hvor gjestene var best i første omgang, tok hjemmelaget mer over og hadde farlige sjanser.

– Vi har ikke helt kontroll hele tiden, men jeg syns ikke uavgjort er urettferdig resultat. Det hadde ikke vært noe å si om Haugesund hadde stukket av med tre poeng. Hadde vi stukket av med tre hadde vi vært heldig, oppsummerer Geir Bakke overfor VG.

S08-treneren fikk se laget sitt forsvare seg med nebb og klør på tampen av oppgjøret, mot et FKH i desperat poengjakt.

– Dette er en tøff bortearena. Vi er gode første halvtimen og hadde håpet på å omsette noe da. Da bet vi oss fast på deres halvdel og var først på stort sett det som var av første- og andreballer, sier Bakke.

Likevel var det vertene som vant sjansestatistikken mot topplaget fra Østfold.

– Jeg er skuffet. Ikke nødvendigvis fordi vi fortjente å vinne, men fordi vi alltid ønsker tre poeng hjemme, sier FKH-trener Eirik Horneland til VG.

Sett denne? VIF-fan kastet stein på S08-keeperen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lever farlig: Etter å ha gått av banen for femte gang på rad uten seier, begynner ting å se ille ut for FKH. Nå fokuserer de på å vinne mot Egersund i cupen neste uke. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Faretruende nært nedrykk

Hvis dommer Kjensli ikke hadde en høy stjerne hos Horneland før hvilen, ble ikke saken bedre i den andre. Haugesund-sjefen ropte og skrek langs sidelinjen og havnet i stadig munnhuggeri med fjerdedommeren.

Etter kampen hadde FKH-sjefen fått roet seg.

– Det er temperatur i matchen, og vi ønsker å vinne. Det er ikke noe stor sak fra min side. Jeg er engasjert og han (dommeren) gjør så godt han kan, også er det ikke han som gjør at vi ikke vinner. Det er fordi vi ikke har nok kvalitet i angrepsspillet vårt.

Dermed endte det målløst i Haugesund. Sarpsborg 08 er fortsatt i toppen av Eliteserien, mens Haugesund bare er to poeng unna nedrykksplass.

– Vi tenker ikke på nedrykk til daglig. Vi tenker på at vi skal løse det å bli bedre offensivt, avslutter Horneland.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder