FORTVILER: Her fortviler Luis Suarez etter å ha headet rett på Tottenham-keeper Brad Friedel minutter før slutt på Anfield. Foto: Pa Photos

Suarez klarte ikke å avgjøre i comebacket

Liverpool spilte uavgjort for åttende gang på Anfield denne sesongen

Tottenham uten Redknapp på benken

(VG Nett) (Liverpool-Tottenham 0-0) Etter å ha sett åtte kamper fra sidelinjen var Luis Suarez tilbake for Liverpool i kveld. Spissen fikk også muligheten til å bli matchvinner, men klarte ikke overliste Brad Friedel.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Luis Suarez startet på benken, men kom inn 25 minutter før slutt i oppgjøret mot Tottenham. Angriperen fikk stående applaus fra hjemmepublikummet, og han fikk nok av tid til å vise seg frem.

- Jeg er fornøyd med at han er tilbake, selv om jeg mener han aldri skulle vært utestengt i det hele tatt, sa Liverpool-manager Kenny Dalglish, i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Nærmest var han å avgjøre da Steven Gerrard slo inn fra 30 meter, spissen fikk hodet på ballen fra syv-åtte meter, men traff kun Brad Friedel i Tottenham-buret.

VG Live: Fyldig kampreferat her

Suarez fikk nok en mulighet, da spissmakker Andy Carroll fant ham inne i 16-meteren, men begge skuddforsøkene ble blokkert.

- For oss er det fantastisk å få han tilbake, fortsatte Dalglish.

FIKK SJANSEN: Gareth Bale hadde en kjempesjanse til å avgjøre bortekampen mot Liverpool, men klarte ikke overliste Liverpool-keeper Pepe Reina. Foto: Afp

Bale-sjanse

Kampens første store sjanse fikk Andy Carroll, som spilte en god kamp for Liverpool, men den storvokste spilleren traff ikke mål.

- Andy Carroll er en toppspiller, han er mer enn en håndfull å holde styr på, sa Michael Dawson i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Heller ikke Spurs var ufarlige, Gareth Bale fikk en eventyrlig mulighet til å avgjøre fem minutter før slutt. Kantspilleren ble spilt alene med Liverpool-keeper Pepe Reina, men spanjolen gikk seirende ut av den duellen.

Før dette skjedde to situasjoner som sikkert kommer til å bli diskutert i etterkant.

Først sparket Luis Suarez Scott Parker inne i Tottenhams 16-meteren, begge spillerne så opp på ballen. Parker traff lærkula, Suarez traff Parker, og fikk gult kort.

- Jeg er like hel, sa Parker og lo, i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Minutter senere taklet Martin Skrtel Gareth Bale i stor fart. Liverpool-spilleren traff ballen først, men også Bale. Lignende taklinger har tidligere i år blitt belønnet med både direkte rødt kort, men har også fått passere uten reaksjoner. Skrtel fikk gult kort.

Liverpool presset på mot slutten av kampen, men det endte 0-0 på Anfield. Dermed var Liverpools åttende poengdeling på eget gress denne sesongen et faktum.

- Det er allitd vanskelig å komme til Anfield. Vi fikk med oss ett poeng, og det var det viktigste, fortsatte Parker.

STOPPET SPILLET: Denne katten stoppet spillet på Anfield i starten av den første omgangen. Etter kampslutt hadde den fått nesten 6.000 følgere på nettsamfunnet Twitter, under navnet AnfieldCat. Foto: Pa Photos

Sjansefattig

Det skjedde veldig lite i første omgang. Liverpool ropte på straffe etter rundt fem minutter, da Steven Gerrard spilte igjennom Andy Carroll. Liverpool-spissen ble taklet i bakken av Michael Dawson, men Spurs-forsvareren traff ballen først.

- Jeg synes som Manchester United i går, det er rødt kort og straffe. Nei, det var ikke det, sa tidligere Liverpool-trener Phil Thompson med et smil, i TV 2-studio i pausen.

Så skjedde det kanskje like mange prater om etter den første omgangen. En katt løp inn på banen, og sørget for at spillet ble stoppet et lite minutt før den ble tatt hånd om av banemannskapene.

Begge lag hadde noen halvsjanser de første 45 minuttene, nærmest var Jay Spearing da han skjøt en halvmeter utenfor midtveis i omgangen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Ingen Redknapp

Tottenham-manager Harry Redknapp var ikke på Anfield i kveld. Spurs-sjefen kom seg ikke fra London til Liverpool på grunn av tåken, etter at han hadde vært i retten hvor han er tiltalt for skatteunndragelser.

- Det vil alltid ha noe å si når manageren ikke er med. Vi har savnet ham i det siste, han er nøkkelen til det vi gjør, kommenterte Scott Parker.

Den tette tåken gjorde at det før kampen ble stilt spørsmål ved om kampen kunne gjennomføres. Tåken i Liverpool lettet, og kampen ble spilt som planlagt.

Med dagens poengdeling er Tottenham fem poeng bak Manchester United på andreplass, men har en syvpoengs luke til Chelsea på fjerdeplass.

Liverpool blir værende på syvendeplass, og har fire poeng opp til Chelsea på den viktige fjerdeplassen.

TETT TÅKE: Slik så det ut timer før avspark på Anfield. Foto: Reuters

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder