- VET VI KAN SLÅ DEM: Nederland-sjef Bert van Marwijk (innfelt) foran kvartfinalen mot Robinho og Brasil. Foto: AFP

Van Marwijk: - Vi er ikke redd Brasil

(VG Nett) Sist gang de møttes i en kvartfinale ble Nederland skutt rett ut av VM, men «Oranje»-sjefen er ikke i tvil: - Vi VET vi kan slå Brasil, sier han.

Gunnar Bøthun
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Les også:Cruyff skammer seg over Brasils VM-innsats

Venstrebacken Branco banket inn et legendarisk frispark fra nærmere 35 meter på slutten av kvartfinalen i Dallas i USA-VM i 1994. Målet ga Brasil 3-2-seier over Nederland, og Brasil suste videre i VM og vant gull.

Kampen blir av mange regnet som en av de store VM-klassikerne gjennom tidene - og fredag kan det fort bli en ny kanonkamp.

VG Live:Følg kvartfinalen Nederland - Brasil kl. 16 fredag her!

Nederland-trener Bert van Marwijk er ydmyk foran møtet med VM-historiens desiderte giganter.

- Brasil er favoritter til å vinne VM, men vi har bevist at vi også kan slå denne typen motstander. Det har jeg full tro på, sier han ifølge fifa.com.

VG Nett-leser:- Nederland har ikke møtt noe særlig hard motstand enda så det er vanskelig å si hvor de står. Brasil på sin side vant den tøffeste gruppa, og overbeviste med 3-0 mot Chile.Diskuter storkampen her!

Han råder over en knallsterk spillertropp, slik Nederland stort sett alltid har. Playmaker Wesley Sneijder har vært bunnsolid, Arjen Robben er tilbake etter skade og laget har vunnet fire av fire kamper så langt i VM. Likevel har ikke laget spilt ut sitt fulle potensial - foreløpig.

- SOM EN FINALE: Dunga sier han ville betalt for å se kvartfinalen mellom sitt Brasil og Nederland. Her viser den gamle storspilleren gamle kunster. Foto: AFP

- Mitt lag er absolutt klart, og man kan merke begeistringen blant spillerne. De vet denne kampen er veldig viktig, og de er meget konsentrerte. Vi er ikke redd dem, sier Van Marwijk, og sikter til det brasilianske stjernemannskapet.

- Vi vet vi kan slå dem.

Dunga tror på «vakker» kamp

Brasil-sjef Dunga, som var kaptein og lagets hjerte da Brasil slo ut Nederland i kvarten i -94, tror fredagens kamp blir en herlig affære.

- Jeg ville betalt for å se denne kampen. På dette stadiet av turneringen forventer vi ikke at det blir en defensiv batalje. Fra nå av er hver kamp som en VM-finale, alle spillerne holder ypperste klasse og jeg tror det blir en vakker kamp, sier han ifølge supersport.com.

VG Live fredag kveld:Uruguay - Ghana 20.30!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder