KOMMER PÅ TV: Landslaget, som her poserer før oppgjøret mot Island på Ullevaal i fjor høst, kommer på norske TV-skjermer. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG

TVNorge har kjøpt rettighetene til VM-kvalifiseringen

Dagens gladmelding: Island - Norge blir tilgjengelig på norske TV-skjermer

Har sikret seg rettighetene til alle Norges bortekamper i kvalifiseringen

(VG Nett) TVNorge har sikret seg rettighetene til Norges kvalifiseringskamper til VM. Det får VG Nett bekreftet onsdag.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det betyr at fredagens kamp mot Island likevel blir tilgjengelig på norske TV-skjermer - og det via en kanal som mange nordmenn har tilgang til.

Det er en gladmelding for alle fotballinteresserte. De siste dagene har kvalifiseringskampene vært et hett tema, siden ingen av de norske TV-aktørene har sikret seg rettighetene til kampen før nå, knappe to døgn før avspark.

- I første omgang har vi kjøpt rettighetene til alle Norges bortekamper i VM-kvalifiseringen, bekrefter kommunikasjonsdirektør i TVNorge Svein Tore Bergestuen overfor VG Nett.

TVNorge har kjøpt rettighetene av rettighetsselskapet Sportfive.

- Jeg kan dessverre ikke si noe om prisen, sier Bergestuen.

Ifølge Kampanje ønsket Sportfive å selge alle Norges bortekamper i VM-kvalifiseringen i én pakke. De skal ha forlangt én million euro (7,3 mill. kroner) per kamp. Det gir en totalpakke på et sted mellom 35 og 40 millioner for fem kamper, skriver NTB.

VG Nett-leser på Facebook:Tusen, tusen takk TVNorge!Liker du at kampen likevel blir sendt på TV? Si ifra her!

På alle plattformer

Rettighetene gjelder på alle plattformer. Det betyr at TVNorge også sender kampen på nett.

- Vi er glade for endelig å kunne bekrefte at VM-kvalifiseringskampen mellom Island og Norge blir tilgjengelig for folk flest på Max. Det samme gjelder resten av bortekampene i VM-kvalifiseringen. Norges kvalifiseringskamper er blant de mest populære og samlende sportssendingene på norsk TV, vi er derfor glade for å få muligheten til å være en del av denne begivenheten, sier Harald Strømme, administrerende direktør og ansvarlig redaktør i TVNorge til NTB.

- Det er ikke uvanlig at rettighetsforhandlinger drøyer, men da er det ekstra hyggelig når ting løser seg på en god måte. Nå er det opp til landslaget å gjøre det hele til en fest, sier generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund til NTB.

BEKREFTER: Svein Tore Bergestuen, kommunikasjonsdirektør i TVNorge, bekrefter at Max sender alle Norges bortekamper i VM-kvalifiseringen i fotball. Foto: TVNorge

Høyt priset

Og ordnet seg skal det nå ha gjort. På fredag blir landskampen å se på TVNorge-kanalen Max.

- Kampen sendes på Max, ja. Det er en kanal som veldig mange har. Den inngår i grunnpakken hos alle distributører, kommenterer Bergestuen.

Det blir den første kampen i en rekke av uhyre spennende oppgjør for Drillos menn. Norge møter Slovenia, Sveits, Kypros og Island i VM-kvalifiseringen.

Årsaken til at det har tatt så lang tid før det kom en avklaring på hvor Norges kvalifiseringskamper skal gå, er meldt å være en altfor høy pris.

Rettighetene til alle Norges bortekamper gjennom kvalifiseringen ble kjøpt opp av selskapet Sportfive, som var klare på at de ville selge kampene i én og samme pakke.

- Sportsrettigheter er noe alle er interessert i. Det er mye som står på spill, og da er det ikke uvanlig at slike avgjørelser drøyer, sier kommunikasjonsdirektøren i TVNorge.

- Ikke det hotteste

TV2 og NRK la blant annet inn et felles bud på kampene, men til en pris Sportfive ikke aksepterte.

- Ikke for å være stygg, men Drillos er ikke akkurat det hotteste for tiden. Sånn er det bare. Verdien må stå i sammenheng med det som presteres, og laget har ikke spilt så godt at det forsvarer slike rettighetssummer, sa sportsredaktør i TV2, Bjørn Taalesen, til VG Nett forrige uke.

Også Cmore var med i kampen om rettighetene.

I stedet ble det altså TVNorge som får kvalifiseringskampene på skjermen.

- Vi er veldig godt fornøyd med at vi fikk til dette. Dette er i god tråd med hva TVNorge-familien ønsker å vise. VM-kvalifiseringen er veldig god TV, sier Bergestuen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder