LSK med sjansesløseri i Champions League

LILLESTRØM (VG) (LSK Kvinner - Brøndby 0-0) Flere forspilte sjanser i 16-delsfinalen mot Brøndby gjør at LSK Kvinner må jage scoringer i returoppgjøret i Danmark.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I den første av to kamper mellom LSK Kvinner og danske Brøndby i den første runden av Champions League var det knyttet spenning til om Toppseriens toppscorer Guro Reiten skulle bli spilleklar.

Det ble hun, og det var også hun som var nærmest nettkjenning i sin aller første Champions League-kamp på Åråsen onsdag kveld. Etter en halvtimes spill banket hun ballen i tverrliggeren på et frispark fra rundt 20 meter.

– Neste gang skal den gå under tverrliggeren. Dette var en helt ok prestasjon. Jeg synes vi burde utnyttet rommene bedre til å skape flere sjanser. Så har vi noen sjanser vi burde satt, sier Reiten til VG.

Lest denne? Thorisdottirs drømmedebut i Chelsea: – Her føler du deg som fotballspiller

Nordlie: Litt skuffende

Nærmere scoring enn det kom ingen av lagene i løpet av oppgjøret. 0-0 i kveld betyr at LSK må vinne returoppgjøret i Danmark for å komme seg til åttedelsfinale i Champions League.

– Totalt sett er dette litt skuffende. Jeg tror de har for mye respekt fordi det er internasjonal kamp. Her kunne de våget mer i presset og vært mer gjennombruddshissig, sier Tom Nordlie, ekspertkommentator i RomerikeBlads sending.

Kampen i Brøndby spilles onsdagen den 11. oktober.

Les mer: LSK-profilen Guro Reiten jaktes av storklubber.

Brøndby-press mot slutten

Tverrligger-treffet til Reiten var en av hele ni avslutninger LSK Kvinner hadde før pause, men de maktet ikke å sette ballen i mål.

Etter hvilen var det langt fra like mange sjanser som i den første omgangen. Det tok 20 minutter før noen av lagene var i nærheten av en målsjanse.

Fikk du med deg? Graham Hansen og Mjelde «kjenner seg ikke igjen» i Hegerbergs kritikk

Emilie Haavi herjet langs venstrekanten, rundet Brøndbys Emilie Henriksen med en frekk finte, og forsøkte til slutt å lobbe ballen i det lengste hjørnet. Den havnet rett i klypene på Brøndbys målvakt, Kathrine Larsen.

Med rundt et kvarter igjen å spille fikk plutselig bortelaget en gigantsjanse, da midtstopper Louise Kristiansen headet over fra fem meter og til corner.

På tampen av kampen spilte bortelaget seg mer og mer inn i oppgjøret, men heller ikke de klarte å omsette press til scoring. Dermed endte det 0-0 på Åråsen.

PS! LSK Kvinner tapte i helgen cupsemifinalen mot Vålerenga 0-1. Dermed har de ikke scoret på sin to siste kamper.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder