Riise forventer hardkjør for venstrefoten

CARL BERNER (VG Nett) John Arne Riise (28) regner med at han får beskjed om å stille inn venstrefoten når han snakker med Egil Drillo Olsen i morgen

Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Riise er ikke med til Tyskland for å spille i Drillos comeback i kveld.

Følg kampen LIVE her fra 20.30.

Roma-proffen er både skadet og suspendert til privatlandskampen mot Tyskland, og for tiden er han i Norge. Her får Riise behandling og trener sammen med sandvolleyballspilleren Iver Horrem.

Bjørnebye vs. Flo

Da VG Nett møtte duoen på treningssenteret tirsdag, omtalte Horrem Riise som den neste Stig Ingen Bjørnebye. Sandvolleyballspilleren tenker tilbake på den omdiskuterte Flo-pasningen under Drillos stortid som landslagssjef på 90-tallet. Pasningen ble sendt opp på hodet til Jostein Flo fra Bjørnebye på venstrebacken - samme posisjon som Riise har nå.

- Jeg tror nok venstrefoten min blir brukt mye, for Drillo vil nok bruke de samme grepene som ga suksess på 90-tallet, sier Riise til VG Nett.

Da Horrem og Riise skulle duellere i triksekonkurranse for VG TV like etter, presenterte Horrem seg selv som Jostein Flo og Riise som Bjørnebye. Hvem av Horrem/Flo og Riise/Bjørnebye som var mest treffsikre, kan du se her.

Artikkelen fortsetter under bildet

KONKURRANSE: Iver Horrem prøver seg her på noen skitne triks mens John Arne Riise skal prestere. Foto: Marianne Tessem

Spent på Drillo

I kveld er imidlertid Riise tilbake foran TV-skjermen, for han innrømmer at han er ekstremt spent på å se Drillo II spille.

- Drillo er en spesiell fyr som folket liker. Han bryr seg om det han tror på, og ikke annet. Vi spillere er positive til at Drillo tok over, sier Riise som var én av de Norges Fotballforbund kontaktet i forkant av ansettelsen.

Riise kom inn på landslaget like etter at Drillo sluttet i 1998, og har derfor aldri spilt under den midlertidige landslagssjefen.

Skeptisk til mirakler

Han har fått med seg at mirakler har skjedd under Drillos ledelse tidligere, men maner til sindighet i kveld. Norge har - riktignok uten å spille - riktignok klatret til 56.plass på FIFA-rankingen siden forrige måling. Men tyskerne ligger på 2.plass¿..

- Ingen kan forvente at vi skal spille ut Tyskland, sier Riise som tipper 0-0 i kveld.

BLOGG:Også VG Nett-journalist Espen Solbakken mener det er urealistisk å forvente mirakler

VG TV møtte spillerne i Tyskland:- Ehhh, tror 60-50 til oss

- Hva har du savnet på landslaget de siste årene, Riise?

- Flere scoringer. Og jeg håper Drillo kan gjøre noe med det. Han vil nok ha flere innlegg fra kanten, og vi har folk som kan slå disse. Broren min (Bjørn Helge), Morten Gamst Pedersen, Daniel Braaten, ramser Riise opp og kunne sikkert nevnt seg selv.

For han skal tilbake på landslaget raskt. I slutten av mars og begynnelsen av april spiller Norge mot Sør-Afrika og Finland.

- Jeg er 110 prosent sikkert tilbake til de kampene, sier John Arne Riise.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder