INGEN KONTRAKT: Roman Kienasts form levnes liten ære i Plymouth Argyle. Foto: Geir Olsen

Kienast håper på spansk EM-seier

HamKams EM-spiss unner ikke naboene gullet

HAMAR (VG Nett) Tyskland sendte Østerrike og Roman Kienast ut av EM, men det er ikke derfor HamKam-spissen håper Spania tar skalpen på tyskerne i dagens finale på Ernst Happel Stadion.

Gunnar Bøthun
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

VG Nett live:Følg finalen kl. 20.45!

- De lager vitser om oss og tuller med oss, fordi de er bedre i fotball, sier Kienast til VG Nett etter 0-0-kampen på Briskeby mellom HamKam og Brann.

DISKUTER EM HER!

Han sikter til tyskerne, som er østerikkernes storebror, også i fotballsammenheng.

- Spania spiller best fotball

- Men unner du ikke ditt kjære naboland suksess da?

- Nei, jeg håper Spania vinner. De spiller den fineste fotballen - og jeg synes de har gjort det hele mesterskapet. Men man vet jo aldri med Tyskland, de er et lag som alltid gjør det godt når det virkelig gjelder.

Og det har han selvsagt helt rett i. Tyskland/Vest-Tyskland har tre EM-titler, den siste i 1996. Plusser man på tre VM-titler, tre tapte VM-finaler og en tapt EM-finale, er det klart at hvittrøyene som oftest er i nærheten når gullet skal deles ut.

Måltørken over snart?

Kienasts EM-drøm ble grundig knust av tyskerne i siste gruppespillskamp. Nå er han tilbake på Hamar, og heller ikke der har det gått på skinner for hverken lysluggen eller laget han spiller på. HamKam ligger sist i eliteserien med seks poeng på ti kamper. Laget har scoret fattige seks mål, og Kienast står ikke bak noen av dem.

Les også:Tannløst på Hamar

TAPTE: Roman Kienast og Østerrike tapte knepent mot Tyskland og Per Mertesacker i gruppespillet. Foto: AFP

- Mitt første mål kommer snart. Jeg trenger virkelig det nå, for selvtilliten. Jeg fikk bedre selvtillit av å spille i EM, høyere nivå finnes jo knapt. Nå trenger jeg bare et mål, sier han.

Les også:Mjelde skamroser debutanten

Stor forskjell på Norge og EM

- Er det litt nedtur å spille i eliteserien etter å ha spilt i EM?

- Nei, det er ikke det. Det er bare veldig annerledes. Der nede spiller man mye mer kortpasninger langs bakken, mens her blir det mer hodedueller og løping etter ball. Men det er ingen nedtur det, og nå satser jeg på å score i neste kamp.

- Lover du at det kommer et Kienast-mål neste helg mot Molde?

- Hehe, jeg kan ikke love det. Men jeg skal gjøre mitt beste, så da er det bare å håpe, sier han til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder