ANGRENDE SYNDER: Thomas Lehne Olsen beklager nok en gang for at ordene «jævla dommerfaen» falt i et pauseintervju i lokaloppgjøret mot Vålerenga. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Lehne Olsen-anke avvist: – Jeg har fryktelig dårlig samvittighet

Thomas Lehne Olsen beklager overfor lagkameratene at han mister skjebnekampen mot Start. Samtidig legger han ikke skjul på at han føler på en viss forskjellsbehandling.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I dag ble det kjent at Lillestrøms anke på karantenen Lehne Olsen ble idømt ble avvist av ankeutvalget. Det betyr at LSK-spissen må stå over helgens særdeles viktige bortekamp mot Start.

– Ankeutvalget har behandlet LSKs anke på disiplinærutvalgets beslutning om å ilegge Thomas Lehne Olsen en kamps karantene. Utvalget opprettholder beslutningen og dermed må Olsen stå over helgens kamp mot Start, skriver NFF på Twitter.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Selv var det en skuffet Thomas Lehne Olsen som fredag mottok den fryktede beskjeden.

– Jeg har lyst å si mye nå, men jeg tror jeg skal nøye meg med å si at jeg tar straffen som den er. Og nok en gang så beklager jeg og angrer på det jeg sa, sier Lehne Olsen til VG.

– Hvordan er det å måtte stå over det som kan vise seg å bli en svært viktig kamp for Lillestrøm?

– Klart det er kjempekjedelig å miste en slik kamp. Jeg har fryktelig dårlig samvittighet overfor klubben og resten av spillerne. Samtidig er jeg positiv siden vi har en bred og god stall. Jeg er sikker på at gutta leverer en knallkamp. Jeg gleder meg til å se den i det minste, sier Lehne Olsen.

Reagerte på forskjellsbehandling

I anken viste Lillestrøm til at daværende KBK-spiller Daouda Bamba slapp unna straff tidligere i år da han anklaget dommeren for å mangle øyne.

les også

LSK reagerer på forskjellsbehandling – anker Lehne Olsens karantene

– Hver jævla gang vi skal ha straffe får vi det ikke. Han tar foten min idet jeg skal skyte. Det var akkurat samme greia mot Sandefjord også. Dommerne har ikke øyne! Hva faen? Dette er for jævlig, utbasunerte en tydelig frustrert Bamba i et intervju med Eurosport.

I anken skrev LSK at «i den grad det overhodet kan hevdes å være relevante innholdsmessige forskjeller, mener vi at Bambas uttalelser er mer belastende for dommeren enn Lehne Olsens».

– Vi er uenig i konklusjonen, men vi aksepterer den og gjør det beste ut av det. Samtidig synes vi det er kritikkverdig av NFF at vi klokken 17.30 fortsatt ikke har fått en begrunnelse. Det eneste vi har fått er konklusjonen, sier Simon Mesfin, sportssjef i LSK.

NFF har varslet at hele redegjørelsen skal komme i skriftlig versjon senere.

– Dette var en såkalt hastesak der vi anså det som viktig at LSK på et tidligst mulig tidspunkt fikk beskjed om hvilke spillere de har disponible. Det tar noe tid fra beslutningen er tatt til den er gjort skriktelig på en profesjonell måte, sier Yngve Haavik, kommunikasjonssjef i NFF, og legger til at det er vanskelig å si nøkaytig når den skriftlige begrunnelsen kommer.

Se begge intervjuene her og døm selv:

Selv sier Lehne Olsen dette om Bamba-sammenligningen:

– Jeg tror jeg skal overlate til andre folk å vurdere akkurat det, men jeg kan vel ikke legge skjul på at jeg synes det er litt rart, sier han.

– Kan ta bort litt av moroa

Da det ble kjent at Lehne Olsen straff ble kjent i første omgang, rykket LSK-kaptein Frode Kippe ut hos Eurosport og advarte mot forsiktige fotballspillere i TV-intervjuer fremover.

– Jeg er kanskje ikke den som bør si altfor mye om akkurat det, men det er jo klart at jeg synes litt av moroa er at vi fotballspillere viser følelser i kamper som betyr noe. Det synes jeg ikke vi må ta bort. Men samtidig må vi spillere klare å beherske oss mer enn det jeg gjorde, sier Lehne Olsen.

– Tror du det kan ende med kjedeligere intervjuer i fremtiden?

– Det er vanskelig å si. Jeg føler i alle fall ikke vi skal prøve å ta bort disse tingene fra fotballen, men det er klart jeg må være mer forsiktig med hva jeg sier, sier Lehne Olsen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder