SUPERRESERVEN: Keeper Alphonse Areola gir noen beskjeder til lagkameratene underveis i kampen mot Tyskland. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Keeper-debutanten reddet Frankrike

(Tyskland-Frankrike 0–0) Han var i sin første franske landslagstropp i oktober 2015. Først i kveld fikk keeper Alphonse Areola (25) sin debut - en drømmedebut.

Det kunne ha vært en reprise på en VM-finale i Russland, hadde det ikke vært for at tyskerne ble sendt hjem i skam etter å ha endt sist i gruppespillet bak Sverige, Mexico og Sør-Korea. Det var den dårligste VM-innsatsen siden 1938.

Landslagssjef Joachim Löw overlevde VM-nedturen, måtte tåle kraftig kritikk, men tok ansvar. I kveld startet «die mannschaft» på gjenreisningen av fotballstorheten mot verdensmester Frankrike.

Kanskje ikke en ønskemotstander, men på dette nivået i Nations League er det bare gode lag.

Frankrike nærmest

Frankrike hadde de største sjansene i de første 45. Olivier Giroud, som ikke scoret et eneste mål i sommerens VM, var nærmest med sitt forsøk i det 36. minutt. Spissen fikk nok en sjanse som han brant ett minutt på overtid.

Etter pause fikk Antoine Griezmann testet både skuddfot og keeper Manuel Neuer ved to anledninger før tyskerne fikk sin første, store sjanse etter vel en times spill.

les også

Griezmann reagerer på FIFA-kåring: – Det er en bisarr avgjørelse

Da prøvde Marco Reus seg på et skrudd skudd som Frankrikes debutant i mål, Alphonse Areola, fikk et par lange fingre på.

PSG-keeperen måtte i aksjon igjen i det 72. minutt. Da hadde midtstopper Mats Hummels gått på et løp og avsluttet den turen med et bra skudd. Da ble det liv i hjemmepublikum på Allianz Arena.

Bare noen minutter senere vartet Areola opp med to nye praktredninger og ødela kvelden for tyskerne.

PS! Før kampen fikk Toni Kroos trofeet som bevis på at han ble kåret til årets spiller i Tyskland.

Det ble også spilt kamper i Nations League torsdag kveld, der blant annet Gareth Bale hadde målgivende og en perlescoring mot Irland:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder