«Gull»-gutten» Bent følte seg snytt

TEL AVIV (VG) (Israel - Norge 0-1) Først ble han matchvinner - deretter ble han uhyre skuffet.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Bent Skammelsrud (32) forventet at Fotballforbundet stilte med Gullklokken, den alle spillere som har nådd 25 landskamper, har fått.

Den deles ut under den offisielle middagen etter kampen - og tradisjonen er at jubilantene holder en «obligatorisk» tale. I den takker de vanligvis NFF, trenere, ledere og lagkamerater for et langt samarbeid.

Bent Skammelsrud fikk en NFF-vimpel - og sa ingenting.

- Når jeg ikke fikk Gullklokken, følte jeg heller ikke at det var noe jubileum. Og da var det ikke noe vits i å holde tale. Jeg hadde forberedt meg på å si noen ord, men droppet det.

Nylig endret

Gullklokkereglene er nylig endret, grensen var hevet til 50 kamper fra 1. januar. Skammelsrud regnet med at de skulle se stort på det 20 dager senere - og gjøre et unntak. Han debuterte tross alt 14. november 1987 - og har slitt lenger enn de fleste for å få prestisjeutmerkelsen.

- Jeg føler liksom at jeg fortjente Gullklokka. Så selv om jeg hadde hørt at jeg ikke ville få den, trodde jeg innerst inne at de skulle stille med den under middagen.

Ikke bitter

Rosenborg-strategen understreker at han ikke er bitter eller langsur.

- Kanskje de reagerte på at jeg ikke holdt en tale. Jeg vet ikke. Jeg skal ta en liten prat med Nils Johan (Semb) om det i morra for å forklare hvorfor jeg ikke sa noe. Det er jo ikke slik at jeg ikke vil spille på landslaget mer på grunn av dette . . .

Skammelsrud fikk i hvert fall en av sine ytterst få sjanser som sentral midtbanemann - en plass som har tilhørt Kjetil Rekdal på nesten hele 1990- tallet.

Fornøyd

Han scoret sitt femte landslagsmål - på straffespark - men var likevel bare brukbart fornøyd med innsatsen.

- Jeg dummet meg vel ikke ut, men kom for lite i kontakt med ballen. Så får vi se om jeg får flere sjanser.

- Vi gjorde en bra 1. omgang, men etter pause fikk vi problemer. Israel var et veldig ballsikkert lag, sier Bent Skammelsrud.

PS: Jostein Flo kom inn like før slutt - og fikk registrert sin kamp nummer 50. Han har Gullklokken fra før - og skulle etter de gamle reglene fått et kaffeservise i sølv denne gangen. Men også han måtte nøye seg med en vimpel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder