ÅPENBARING: Mohamed Salah har vært brennhet denne sesongen. Her holder han det synlige beviset for nettopp det.
ÅPENBARING: Mohamed Salah har vært brennhet denne sesongen. Her holder han det synlige beviset for nettopp det. Foto: PFA

Klopps melding til prisvinner Salah: – Ta troféet og kom hjem. Vi har en viktig kamp på tirsdag

FOTBALL

Mohamed Salah (25) stakk ikke overraskende av med prisen «PFA Player of the Year» for sin innsats i 2017/18-sesongen. Da kom Jürgen Klopp (50) med en varm hilsen til sin juvel.

Publisert: Oppdatert: 23.04.18 11:49

Mohamed Salah har tatt Premier League med storm i sin første sesong for Liverpool. Hurtigtoget har scoret 31 mål i ligasammenheng, og fortsatt gjenstår tre kamper av sesongen.

– Det var en ære å være nominert, og jeg er stolt over å vinne, spesielt når det er spillerne som stemmer frem. Jeg har jobbet veldig hardt, sier Salah etter å ha fått det synlige beviset på prisen.

– Du og din familie kan være stolte

Da kom også manager Jürgen Klopp på storskjermen med en videohilsen til nøkkelspilleren sin.

– Fotball er et lagspill, så det er både sjeldent og stort å vinne en individuell pris. Du har gjort deg fortjent til det, og du og din familie kan være stolte. Det er vi i Liverpool-familien også, sa Liverpool-sjefen.

– Ta trofeet ditt og kom deg hjem nå. Vi har en viktig kamp på tirsdag, fortsatte Klopp, en kommentar som brakte frem latteren i salen.

Tirsdag skal Liverpool møte Roma i den første av to Champions League-semifinaler.

Salah var for øvrig også med på VGs «Årets lag» i FIFA Ultimate Team:

Syvende vinneren fra Liverpool

25-åringen var nominert til den prestisjetunge prisen sammen med Kevin De Bruyne, David de Gea, Harry Kane, Leroy Sané og David Silva.

Prisen stemmes frem av spillerne selv. Det var Chelseas N’Golo Kanté som stakk av med prisen forrige sesong.

Salah er den syvende Liverpool-spilleren som går til topps i denne kåringen. Terry McDermott, Kennty Dalglish, Ian Rush, John Barnes, Steven Gerrard og Luis Suárez er Liverpool-spillerne som har stukket av med denne prisen før Salah.

Han er i tillegg den første spilleren fra Egypt til å vinne prisen.

Sané «Sesongens unge spiller»

Det er en rekke priser som skal deles ut denne kvelden:
«Sesongens unge spiller», «Sesongens kvinnelige spiller» og «Sesongens unge kvinnelige spiller».

Leroy Sané vant prisen for «Sesongens unge spiller». Manchester City-spilleren var nominert til prisen sammen med Harry Kane, Marcus Rashford, Ryan Sessegnon og Manchester City-kameratene Ederson og Raheem Sterling.

Sané har scoret ni og vartet opp med tolv målgivende pasninger i Premier League, og har vært en viktig del av laget som ble suverene seriemestere i 2017/18-sesongen.

Mjelde på tredjeplass

Maren Mjelde var nominert til «Sesongens kvinnelige spiller»-prisen, og ble nummer tre i kåringen. Mjeldes lagkamerat i Chelsea, Fran Kirby, stakk av med prisen.

Mjelde er for øvrig også tatt ut på «Sesongens lag».

Tidligere denne sesongen har det også på herresiden blitt stemt frem «Sesongens lag» av spillerne:

David de Gea (Manchester United) – Kyle Walker (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham), Nicolás Otamendi (Manchester City), Marcos Alonso (Chelsea) – David Silva (Manchester City), Kevin De Bruyne (Manchester City), Christian Eriksen (Tottenham) – Mohamed Salah (Liverpool), Harry Kane (Tottenham), Sergio Agüero (Manchester City).

Her kan du lese mer om