«Mos» forstår ikke trenerens frykt: - Der hadde jeg full kontroll

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset-Lillestrøm 3–0) Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen (51) snudde seg bort, men kunne spart seg nervene. Hat trick-helten «Mos» løftet straffen i mål – og sendte Strømsgodset til cupfinale.

 • Sindre Øgar
 • Bjørn S. Delebekk (foto)

Artikkelen er over ett år gammel

– Jeg skjønte at kampen kom til å bli avgjort hvis vi scoret der. Så jeg kunne like godt stå den veien. Og jeg er glad jeg ikke så på da jeg så reprisen, for jeg synes den var litt nærme keeperen, sier «BP» til VG.

– Jeg føler at jeg hadde kontroll på den. Trenere vet ikke hva de snakker om, kontrer cuphelten Mustafa Abdellaoue, som altså scoret alle målene i 3-0-seieren over Lillestrøm onsdag kveld.

Bare minutter etter sin egen klassescoring, som inneholdt én berøring med brystkassen og en knallavslutning i nettaket, sto Mustafa «Mos» Abdellaoue med ballen foran seg igjen. Kula lå på straffemerket og Godset-trener «BP» turte ikke å se i den retning.

les også

Ingen har mer uflaks enn Molde og Strømsgodset

– Tungt

Men det sa bare «pang». 2–0. Og jubelbrølet på intime Marienlyst var akkurat det Strømsgodset-treneren ventet på. At han gikk glipp av et vakkert straffespark får så være. For «Mos» hadde mer å gi. Han løp også inn 3–0 mot slutten av andre omgang.

Drammen-klubben er dermed i sin åttende cupfinale, og kan bli mester for sjette gang.

– Cupfinalen har vært et mål. Vi er superfornøyd med å komme dit, sier «BP».

– Hvem vil du ha i cupfinalen?

– Det er det samme... altså jeg vil jo ha Start. De er hakket dårligere enn Rosenborg. Men vi tar det som kommer.

«Mos»har hatt en sesong i skyggen av Marcus Pedersen, med kun to scoringer i ligaen, men i cupen er han helt konge. Først matchvinner i kvartfinalen borte mot Haugesund, så en spissoppvisning mot LSK i semifinalen.

– Det har vært tungt i serien. Vi har tapt en del kamper før vi slo Vålerenga sist. Og det blir tøft fremover. Men i de siste kampene føler jeg at vi har fått flyten og at vi kjemper sammen, sier Godset-spissen.

Nå får han mulighet til å kopiere broder «Moa», som ble cupmester med Vålerenga for ti år siden. Oslo-klubben slo den ferske seriemesteren Stabæk 4–1 i 2008 – og kanskje er det også en nybakt seriemester som står på motsatt side på Ullevaal 2. desember. Rosenborg og Start skal gjøre opp om det på Lerkendal torsdag.

– Han har fortalt meg mye om den cupfinalen. Det var en syk kamp, sier han. En cupfinale er noe man bare må glede seg til og nyte. Det er noe jeg har hatt lyst å oppleve. Nå får jeg muligheten. Det er deilig.

Les også

Mer om

 1. Norsk fotball
 2. NM
 3. Strømsgodset IF
 4. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. «Mos» føler han har blitt oversett i Strømsgodset: - Jeg burde spilt mer

 2. Superreserven ble helten etter drama på Nadderud: – Det har vært tøft

 3. Nå skal «Mos» ødelegge for gamleklubben Strømsgodset

 4. Endelig fikk «Mos» sjansen - det ga semifinale

 5. Ingen har mer uflaks enn Molde og Strømsgodset

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder