TROLIG TIL USA: Martin Ødegaard blir sannsynligvis med Real Madrids førstelag på turné til USA førstkommende sommer. Her trener han med det norske landslaget mandag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Spansk ekspert: Slik er Real Madrids plan for Ødegaard

USA-turné, en ny vurdering – og trolig et utlån til en spansk klubb: Det er Real Madrids plan for Martin Ødegaard (19), hevder spansk journalist.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over to år gammel

Tirsdag fortalte Ødegaard at han regner med at han forlater Heerenveen for godt til sommeren. Den spanske journalisten Juan Ignacio García Ochoa, som dekker Real Madrid tett for sportsavisen Marca, tar det for gitt at han er ferdig i Nederland.

les også

Ødegaard ser for seg ny klubb til høsten

– Planen til Real Madrid er klar: Ødegaard drar tilbake til Madrid etter sesongen. Så blir han med laget på turné i USA i sesongoppkjøringen til neste sesong. Hvis treneren ser at han er klar for å spille for klubben, så blir han værende. Men hvis han ser at han trenger en sesong til på utlån, så vil de sende ham ut igjen, sier Ochoa til VG.

Anbefaler Real Betis

Han er ikke i tvil om hva som er det mest sannsynlige scenarioet: «Det er vanskelig, om ikke umulig, å finne en plass til Ødegaard i Real Madrid-troppen nå», mener Ochoa, som føler seg sikker på at den spanske storklubben ønsker å låne ut sin norske unggutt til en annen La Liga-klubb.

– De mener det vil være det beste for ham. Den velspillende stilen i spansk fotball vil passe ham perfekt, sier Ochoa.

les også

Slik svarer Dæhli på uttakskritikken

– Hvilke klubber kan være aktuelle for Ødegaard?

– Jeg tror han har nivået til å spille i alle klubbene bortsett fra de aller beste. Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Valencia og Sevilla blir nok for tøft. Men jeg tror det er sannsynlig at han ender i en klubb som Real Betis, Getafe, Leganés eller Girona.

Ochoa gjentar at han tror Real Betis, som ligger på 8. plass i La Liga for øyeblikket, vil være en ekstra godt egnet destinasjon for Ødegaard på grunn av lagets spillestil.

Marca-journalisten mener Real Madrids avgjørelse om å forlenge Ødegaards kontrakt i fjor, tyder på at de fortsatt har stor tro på spilleren.

– Selv om de trodde han ville utvikle seg raskere, så er de fortsatt tålmodige. Det haster ikke. Jeg tror Ødegaard har en fremtid i Real Madrid, sier Ochoa.

les også

Pakistan bekrefter Ghayas Zahid-interesse

Tviler på at Real Madrid er fornøyd

Carlos Forjanes, journalist i AS, den andre store sportsavisen i Spania, ser ikke like lyst på Ødegaards fremtid i Real Madrid.

– Real Madrid sier utad at de er fornøyd med hvordan han gjør det i Heerenveen, men jeg tviler på at de faktisk er det, sier han til VG.

– Hvor tror du han spiller til høsten?

– Slik det ser ut nå, har han ikke en plass i Real Madrid den kommende sesongen. Det kommer an på hvordan han avslutter denne sesongen, og hvorvidt Zinédine Zidane fortsetter som trenereller ikke. Men det finnes spillere med mer erfaring, som Dani Ceballos, en nøkkelspiller på Spanias U21-landslag, som knapt får spille.

– Jeg synes ikke Ødegaard virker å ha kapasitet til å være blant de 25 utvalgte i Real Madrid-troppen. Det mest normale ville vært at han blir utlånt til et nytt lag i en toppdivisjon, fortrinnsvis i Spania, sier Forjanes.

Les også

 1. Ny rapport: Berge og Ødegaard blant Europas mest lovende

  To nordmenn har fått plass i en ny rapport om Europas mest lovende fotballspillere.
 2. Storavis om Ødegaard: - Skinner fortsatt, selv etter tre år i skyggen

  The New York Times har tatt en nærmere kikk på Martin Ødegaard (19). De tror fortsatt at han ønsker å komme gjennom…

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Martin Ødegaard
 3. Real Madrid CF

Flere artikler

 1. Spansk avis: Ødegaard i Real Madrid-møte om fremtiden

 2. Real Madrid-ekspert om Ødegaard: – Kan håpe på en plass i troppen

 3. Veland om Real Madrids nye trener: - Bra for Ødegaard

 4. Real Madrid-kjenner: Ødegaard kan erstatte Gullball-vinner

 5. Planen, agenten, språket og familien: Her er nøklene bak Ødegaards drømmestart

Fra andre aviser

 1. Tidligere Rosenborg-spiller er Martin Ødegaards nye agent

  Aftenposten
 2. Bekreftet: Ødegaard klar for ny klubb

  Aftenposten
 3. Ødegaard hylles i Spania: «Zidane, har du sett Ødegaard?»

  Aftenposten
 4. Bekreftet: Ødegaard klar for ny klubb

  Bergens Tidende
 5. Ødegaard hylles i Spania: «Zidane, har du sett Ødegaard?»

  Fædrelandsvennen
 6. Dette tror ekspertene om Ødegaards neste steg

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder