LEDERMÅLET: Aymeric Laporte er høyest inne i feltet, og skaller inn kampens første mål. Foto: CARL RECINE / X03807

Laporte og Jesus sikret City-seier: – Lært oss en lekse

(Everton – Manchester City 0–2) Aymeric Laporte (24) og Gabriel Jesus scoret på overtid i hver sin omgang. Med én kamp mer spilt enn Liverpool topper City nå tabellen for første gang siden midten av desember.

– Goodison Park er alltid tøft, men vi fikk ikke ett skudd på mål mot oss, og dette er en god seier. Vi har mange kamper i beina og i hodet, sa en fornøyd Manchester City-manager Pep Guardiola til BBC.

– For noen dager siden kunne vi vært syv poeng bak, så vi har lært oss en lekse at vi aldri må gi opp. Jeg vet ikke hvor langt vi klarer å gå, og kanskje vi «dør på veien», men vi forsøker så godt vi kan, la spanjolen til.

Den viktigste scoringen kom to minutter på overtid i første omgang. Det var lagt til ett minutt, men så fikk Manchester City et frispark på venstrekanten. David Silva løftet ballen inn i feltet, og der var Laporte på plass og stanget ballen inn i hjørnet til høyre for Everton-keeper Jordan Pickford.

På grunn av to lange skadeavbrekk, og en rekke bytter, ble det lagt til hele syv minutter. Noen sekunder før full tid klarte innbytter Gabriel Jesus å ordne 2–0 til City med en heading etter at første avslutning ble stoppet av keeper.

– Dette var fantastisk. Ikke bare fordi jeg scoret, men fordi vi spilte en veldig god kamp mot et vanskelig lag, oppsummerte Jesus da han ble intervjuet etter kampen.

les også

Hat trick-helten Agüero innrømmet hands-scoring – uten å ha handset

I helgen scoret Sergio Aguero hat trick mot Arsenal, og selv om argentineren ble byttet ut målløs ti minutter før slutt ble det seier igjen.

Manchester City står med 62 poeng på 26 ligakamper, og har bedre målforskjell enn Liverpool – som altså har samme poengsum på 25 kamper. Liverpools kamp til gode er borte mot Manchester United søndag 24. mars - samme dag Manchester City spiller ligacupfinale mot Chelsea.

Manchester City toppet Premier League-tabellen frem til 15. desember, men Liverpool tok over tabelltoppen da Manchester United ble slått 3–1 dagen etter. Siden da har de røde toppet, og kveldens seier gir muligens Manchester City et psykisk overtak.

– Vi topper tabellen, og må vente til Liverpool skal til Old Trafford, og hvis de vinner der er vi ikke på topp. Vi har også en tøff kamp mot Chelsea, dette er «non-stop», sa Guardiola.

SIKRET SEIEREN: Gabriel Jesus gratuleres av Kevin De Bruyne, som spilte brasilianeren frem før 2–0-scoringen. Foto: PHIL NOBLE / X01988

Everton skapte lite

Seieren på Goodison Park var fortjent nok. Selv om hjemmelaget var bra med spillemessig, så var det bortelaget som skapte sjansene.

Leroy Sane skjøt like utenfor etter tre minutter, og da et drøyt kvarter var unnagjort headet Laporte utenfor åpent mål etter at Pickford hadde bommet ute i feltet. Kort tid etterpå avsluttet Ilkay Gündogan i tverrliggeren fra kloss hold.

Da det så ut til at første omgang skulle ende målløst kom scoringen til Laporte.

Kampbildet i andre omgang ble omtrent det samme, og det var City som skapte sjansene. Agüero brassesparket like utenfor, og innbytter Raheem Sterling hadde et skudd som suste via en forsvarer og centimetere over.

Everton skapte ikke en eneste stor målsjanse i løpet av kampen, og i det siste tilleggsminuttet sørget Jesus for å sikre de tre poengene.

Søndag spiller Manchester City hjemme mot Chelsea, mens Liverpool får besøk av Bournemouth lørdag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal84311311215
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder