Messi inn fra benken – men klarte ikke å avgjøre

(Barcelona-Real Madrid 1–1) Lionel Messi (31) kom inn den siste halvtimen av cup-semifinalen - men klarte ikke avgjøre. Real Madrid viste at de nå er i stand til å hamle opp med Barcelona.

 • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over ett år gammel

Det står 1–1 mellom de to gigantene foran returkampen i hovedstaden den 27. februar. Totalt blir det tre El Clásico på knapt fire uker.

– Det er helt åpent hvem som går til finalen, sa Real Madrid-keeper Keylor Navas i et intervju vist på Strive og VG+ etterpå.

– 1–1 var et rettferdig resultat, mente Barcelonas Sergio Busquets.

Lionel Messi startet altså på benken. Han har vært småskadet etter Valencia-kampen, og det var uklart om han i det hele tatt ville bli klar til matchen. Trener Ernesto Valverde valgte å gå for et angrep bestående av Malcom, Luis Suárez og Philippe Coutinho.

Lucas Vazquez sendte Real Madrid i ledelsen etter bare drøyt fem minutter. Han ble nydelig servert av Karim Benzema, som slo 45 grader ut.

les også

Sjekk den Barcelona-kjøpefesten: – Dette er baksiden av medaljen

Sergio Ramos fikk et berettiget gult kort etter bare ti minutters spill, men Real-stjernen klarte å holde seg i skinnet og unngå utvisning de neste 80 minuttene.

Det kunne ha blitt 2–0 før kvarteret var gått, men Vinicius Junior gjorde noen dårlige valg som gjorde at det falt i fisk da han kom fossende igjennom sammen med Benzema og Toni Kroos.

Barcelona leder klart i La Liga, men Real Madrid er i ferd med å finne formen, og det gikk nesten halvtimen før vertene hadde den første reelle sjansen. Men Keylor Navas skulle etter hvert få stadig mer å gjøre. Blant annet headet Ivan Rakitic i tverrliggeren. Men Real Madrid gikk til pause med ledelse 1–0.

– Det virker å være et sterkt taktisk grep av Santiago Solari å eliminere Barcas venstreside - og bruke høyresiden, fastslo Strive-kommentator Magnar Kvalvik ved halvtid.

les også

Tre El Clásico på 25 dager – men Messi er usikker

57 minutter var gått da Messi-erstatter Malcom utlignet til 1–1. Det skjedde etter at Luis Suárez hadde skutt stolpen. Returen satte brasilianske Malcom i mål til tross for at det krydde av Real Madrid-spillere foran mål, inkludert keeper Navas, som hadde kommet seg tilbake etter å ha vært ute i en duell med Jordi Alba.

Messi hadde ikke vært på banen lenge før han ble sparket ned av Lucas Vazquez rett utenfor 16-meteren, men frisparket hans gikk rett i muren.

En annen innbytter, Gareth Bale, fikk en stor sjanse da Marc-Andre ter Stegen var ute av mål, men waliseren nølte litt og det endte i corner.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår.

Mer om

 1. Spansk fotball
 2. La Liga

Flere artikler

 1. Real Madrid ble ydmyket av Suárez og Barcelona

 2. La Liga-kommentator før «El Clásico»: – Et slag i trynet for Real Madrid

 3. Rakitic-lobb sendte Real Madrid så godt som ut av gullkampen

 4. Messi-mål og vakker Suárez-volley – økte forspranget til Real Madrid

 5. Stoppet «El Clásico» med protester - minst 21 personer skadd

Fra andre aviser

 1. Reddet Barcelona fra hjemmetap i «El Clasico»

  Bergens Tidende
 2. Tre Messi-mål sendte Barcelona til topps

  Aftenposten
 3. Real Madrid snublet på hjemmebane – uten mål på to kamper

  Aftenposten
 4. Real Madrid snublet på hjemmebane – uten mål på to kamper

  Bergens Tidende
 5. Tre Messi-mål sendte Barcelona til topps

  Fædrelandsvennen
 6. Real Madrid utnyttet muligheten da rivalene snublet

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no