SVARTE PÅ LANDSLAGSTELEFON: Rosenborg-keeper André Hansen intervjues av Adresseavisens journalist Petter Rasmus etter treningsøkten i Marbella fredag. Foto: SINDRE ØGAR/VG

Landslaget ønsket RBKs André Hansen tilbake nå – fikk nytt nei

MARBELLA (VG) Langtidsskaden til Ørjan Håskjold Nyland (28) har åpnet en plass i landslagets keepertrio. Den går ikke til Rosenborgs André Hansen (29).

Landslagets mangeårige keepertrener Frode Grodås bekrefter overfor VG at de forhørte seg om RBKs bunnsolide målvakt ville revurdere sitt nei til landslagsspill i forbindelse med EM-kvalifiseringskampene mot Spania (23. mars i Valencia) og Sverige (26. mars på Ullevaal).

Men svaret fra Hansen var negativt.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi har snakket med André, og han er ikke aktuell i mars. Ikke så mye mer å si om det, melder Frode Grodås.

– Så dere ønsket ham inn til kommende samling?

– André holder definitivt internasjonal klasse, svarer Grodås.

Uendret status

Selv mener André Hansen at han har svart nok ganger på spørsmål om landslaget og melder «ingen kommentar» når VG ber ham grunngi det siste avslaget overfor Grodås og Lagerbäck.

– Jeg har svart på det ganske mange ganger før. Statusen for min tilnærming til landslaget er ikke endret, sier André Hansen etter fredagens treningsøkt med Rosenborg i spanske Marbella, der han skal følge opp fjoråret som bød på «The Double» og prisen som årets spiller i Eliteserien:

29-åringen oppga antall reisedøgn, studier og familiesituasjonen som grunner til VG i fjor høst. Pluss at han følte seg litt «glemt» etter å ha vært rangert bak Rune Almenning Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland gjennom flere år. Hansen sa riktignok ja til å stå på en slags «reserveliste» i forbindelse med landskampene i oktober, men han inngikk ikke som tredjekeeper på samlingene.

Istedet ble Sandefjords Eirik Holmen Johansen kalt inn, mens Sogndal-keeper Mathias Dyngeland fikk et lignende oppdrag i 2017.

Ønsker tre mann

– Nå er det to friske, veletablerte keepere der. Ryker én av dem, stiller jeg opp og hjelper. Hvis ingen ryker, har de det mer enn bra nok. Det lever jeg godt med, sier André Hansen – og sikter til Hertha Berlins Rune Almenning Jarstein (34) og Odense-keeper Sten Grytebust (29).

Men landslagsledelsen ønsker å ha tre målvakter på samlingen, og dermed er det en åpning i troppen når landslaget samles i Alicante om for å forberede bortemøtet med gruppefavoritt Spania.

Ørjan Håskjold Nylands akillesskade fra romjulen holder Aston Villa-keeperen på sidelinjen til sommeren, så mest sannsynlig vil Grodås og kompani ha samme behov til landskampene mot Romania og Færøyene i juni.

Hvis ikke Holmen Johansen – som i vinter gikk til Brann – får en ny sjanse, vil mest sannsynlig Grodås og Lagerbäck se til U21-landslaget. Der har Odds Sondre Rossbach (23) og nåværende Djurgården-keeper Per Kristian Bråtveit (23) konkurrert de siste årene. Bråtveit trakk seg faktisk fra U21-landslaget i fjor høst fordi han følte han burde hatt mer spilletid på Rossbachs bekostning.

– Det var ikke helt meg å spille annenfiolin, begrunnet Bråtveit, som er i gang med kampsesongen i den svenske cupen, mens de to andre er i oppkjøring med sine eliteserieklubber.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder