Nå blir det omkamp mellom Norge og Brasil: – Blir knallkult å banke Brasil igjen

20 år etter den legendariske VM-kampen blir det nå arrangert omkamp av «Mirakelet i Marseille» på Ullevaal. Det betyr et gjensyn med spillere som Ronaldo, Roberto Carlos og Bebeto.

Artikkelen er over to år gammel

– Jeg kommer til Ullevaal i juni for å gjenopprette Brasils ære. Jeg skjønner ikke at dere fortsatt snakker om den kampen, det var bare flaks, sier Ronaldo til Aftenposten.

Kampen spilles 9. juni neste sommer. Begge lag stiller med flere av spillerne som spilte kampen i Marseille for 20 år siden.

Her er det norske laget:

Trener: Egil «Drillo» Olsen.

Kjetil Rekdal, Tore André Flo, Frode Grodås, Erik «Myggen» Mykland, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, Stig Inge Bjørnebye, Henning Berg, Håvard Flo, Vidar Riseth, Roar Strand, Gunnar Halle, Egil Østenstad, Dan Eggen og Øyvind Leonhardsen. Det opplyses også om at det antakelig vil komme flere spillere på plass.

Husker du fra 1998? Rekdal satt på do - så for seg dramaet

– Det er ikke alle som er i like bra slag. Kjetil Rekdal må slanke seg litt, Tore André har operert begge hoftene. Det skal Brasil være j*** glad for, sier Drillo under dagens pressekonferanse om kampen.

– Det skal bli knallkult å banke Brasil igjen, sier Grodås på samme pressekonferanse.

Følgende Brasil-stjerner ble presentert:

Ronaldo, Roberto Carlos, Bebeto, Emerson, Edmundo, Goncalves, Cesar Sampaio.

– Vi tapte forrige gang, men denne gangen blir det annerledes, sier Emerson i en kort videosnutt som ble sendt på dagens presentasjon.

Det vil for øvrig bli offentliggjort flere navn fortløpende inn mot kampen.

Mannen som skal kommentere reprisen av gigantkampen er den samme som for 20 år siden: Arne Scheie. Han sier følgende om det kommende oppgjøret:

– For å være ærlig: Det har gått 20 år. Det vil være urettferdig for disse 22 spillerne å spille 2 x 45 minutter, sier NRK-legenden.

Gjenopplev det store øyeblikket fra 1998:

Rekdal: – En av få i hele verden

– Jeg har 100 prosent seier og er en av få i hele verden som alltid har vunnet mot Brasil. Det er en artig statistikk. Og den skal ikke ødelegges, sier matchvinner Kjetil Rekdal til Aftenposten. Avisen er arrangør for kampen.

VGs kommentator: Norge er blitt svakere under Lagerbäck enn under Høgmo

Scheie-comeback på NRK

Kampen under VM i Frankrike, 23. juni 1998, er ett av tidenes største norske idrettsøyeblikk. Bebeto sendte Brasil i føringen etter 77 minutter, men Tore André Flo og Kjetil Rekdal scoret målene som sendte Norge videre fra gruppespillet med 2-1. Det norske folk gikk av hengslene og laget folkefest i landets gater.

Tok avgjørelse etter EL-exit: RBK-profil gir seg på landslaget

– Alle husker hvor de var da Norge slo Brasil for 20 år siden. Norge er fortsatt det eneste laget i verden som aldri er blitt slått av Brasil, og nå vil de brasilianske storhetene gjerne endre på den statistikken. Vi gleder oss til å gjenskape folkefesten og magien fra 1998, sier Veslemøy Østrem, eventansvarlig i Aftenposten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder