- Keane trengte bare å si «sorry»

(VG Nett) Dersom Roy Keane hadde sagt unnskyld, ville de irske spillerne sørget for at han hadde kommet tilbake. Men dette ene ordet kunne ikke Keane si.

Publisert:

Mandag stilte Keane opp i et intervju med den nasjonale TV-stasjonen i Irland. Han sa at han ønsket å reise tilbake til VM og slutte seg til resten av troppen, men han ville ikke unnskylde seg for treneren eller spillerne etter utskjellingen av manager Mick McCarthy. Dette skulle vise seg å være en kjempetabbe, for Keane hadde vært tilbake i VM dersom han hadde sagt det magiske ordet.

Stemningen steg etter returrykter

Dette forklaret Niall Quinn på en pressekonferanse tirsdag. Han var selv veldig positiv til at Keane skulle komme tilbake, men sier at han ble fullstendig knust over at Keane ikke ville unnskylde seg.

Quinn har engasjert seg voldsomt i saken. Han har flere ganger om dagen ringt til Michael Kennedy, assistenten til Keane, og han sier at stemningen i laget steg betraktelig da det gikk rykter om at en flybillett var bestilt til Keane.

Spillerne avgjorde

Manageren kom tirsdag morgen til spillerne og ville ha deres mening om han burde ta Keane tilbake, eller ikke. Det var med andre ord opp til spillerne, og ikke treneren som tidligere har sagt at Keane aldri vil få spille under ham igjen.

Deretter forlot treneren rommet slik at spillerne kunne diskutere seg i mellom. Alle fikk muligheten til å stemme uten at det ble lagt noen føringer på dem. Samtlige 22 spillere stemte på at Keane skulle holde seg hjemme. Hadde han sagt unnskyld, ville trolig 22 stemt for at han skulle hentes tilbake.

- Keane vet ikke, og vil trolig aldri skjønne hvor nær han var å komme tilbake til VM, sier Quinn på pressekonferansen.

Forferdelig situasjon

Han forklarer at de siste dagene har vært et mareritt for de irske spillerne. De unge spillerne har kommet bort til ham og fortalt ham at de så på VM i 1990 og drømte at de engang ville få oppleve det, men at de ikke hadde forestilt seg at det skulle være slik.

- Jeg er en rutinert seniorspiller som har vært med lenge, og jeg er fullstendig knust. Hvordan tror dere de unge spillerne har det? spør Quinn.

Det virker imidlertid ikke helt utelukket at Keane kan komme tilbake, men da må han gå ut og be om unnskyldning offentlig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder