Kristoffer Ajer, her i aksjon fra 0–0 kampen på Lerkendal. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Brendan Rodgers om Kristoffer Ajer: – Han har alt!

LERKENDAL (VG) (Rosenborg-Celtic 0–0, 1–3 sammenlagt) Celtic-trener Brendan Rodgers var mer fornøyd med resultatet enn prestasjonen etter å ha slått Rosenborg ut av Champions League. Etter kampen hyllet han sin norske midtstopperjuvel.

Sammen med stopperkollega Jack Hendry, viste 20 år gamle Kristoffer Ajer muskler, fart og kløkt i duellene mot de langt mer rutinerte Rosenborg-spissene.

les også

Rosenborg er ute av Champions League: – Europa League er nok nivået vårt

– Kristoffer er fortsatt på en reise, og han lærer fortsatt, men han kommer til å bli en klassespiller. Han har alt: han er høy, er rask, kan slå pasninger. Og, som vi så i dag, han kan forsvare seg også. Han har en stor fremtid foran seg. Han kommer til å bli en viktig landslagsspiller for Norge de neste 10 til 15 årene, sier Rodgers.

– Hvor lenge kan du beholde ham?

– Han signerte akkurat en ny kontrakt. Han er fornøyd med å være her og lære spillet, og forbedre seg. Vi er fornøyde med det, og han er fornøyd med å være i Celtic.

Det bekrefter også Ajer til VG mens han småløper ut i bussen etter å ha brukt lang tid i dopingkontrollen.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd med å være i Celtic akkurat nå, og Rodgers er en veldig bra manager som tar veldig godt vare på alle unge spillere, sier den unge midtstopperen.

Da lagene møttes i tilsvarende oppgjør i fjor, spilte lagene 0–0 i Skottland. På Lerkendal, i returoppgjøret, vant Celtic 1–0.

– Var det et annerledes Rosenborg i dag enn det dere møtte i fjor?

– Psykologien i kampen var annerledes. I fjor var de litt mer avventende og passive, ettersom de måtte forsvare 0-0. I år hadde de ingenting å tape, og kunne risikere mer, sier Rodgers.

– Når følte du deg trygg på avansement?

– Jeg følte meg ikke trygg før i det fjerde overtidsminuttet. Det er så mye som kan skje i fotball. Ett mål kan forandre alt.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder