Moldes Haaland-ønske i vasken – Forren tror superspissen blir

MOLDE (VG) (Molde – Hibernian 3-0) Ole Gunnar Solskjær (45) fremstår optimistisk, og midtstopper Vegard Forren (30) grenser til å være sikker: Erling Braut Haaland (18) tar også høsten som Molde-spiller. Men det blir ikke mulig å låne ham tilbake.

Publisert:

– Ja, jeg tror det. Vi er i en posisjon der jeg er overbevist om at klubben jobber for det. Han selv er fornøyd her, og han selv vet at han har en kjempemulighet i januar, sier Vegard Forren til VG etter nok et sommershow fra Erling Braut Haaland.

Den Leeds-fødte 18-åringen fra Bryne – som har begynt å skrive navnet med dobbel A istedenfor Å – lagde haggis av Hibernian med to varemerkescoringer og en målgivende: Han var først på ballen, perfekt plassert og fullstendig iskald i gjerningsøyeblikket.

les også

Norsk jubelkveld: Sarpsborg sensasjonelt videre i Europa

Får ikke lånedeal

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien direkte på Eurosport Player

Først headet han inn Ruben Gabrielsen innleggsnikk på Fredrik Aursnes’ frispark ti minutter før pause.

Deretter tå-trillet han samme Aursnes på blank goal midtveis i 2. omgang. Til slutt snappet han opp en mislykket Magnus Wolff Eikrem-avslutning, gikk av keeper Adam Bogdan (utlånt fra Liverpool) og satte 3-0, som betyr at Molde er to kamper mot russiske Zenit St. Petersburg fra å spille Europa League igjen.

OPTIMIST: Vegard Forren tror stortalentet Erling Braut Haaland (i bakgrunnen) blir værende i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Haaland virket like umulig å snappe opp for det skotske forsvaret som det er å finne ut hvor han spiller når det internasjonale overgangsvinduet stenger 31. august. Det vil han ikke si noe om selv – og påstår han har svart på det samme en million ganger.

Men det som er helt sikkert, er at Molde ikke får gjennomført ønsket de har uttrykt; å låne ham tilbake fra den eventuelt kjøpende klubben denne høsten.

Moldenserne hadde store forhåpninger og forventninger om å sluttføre Haaland-avtalen med østerrikske Red Bull Salzburg i begynnelsen av uken, men da den norske overgangsfristen utløp natt til torsdag var overgangen fortsatt ikke bekreftet, er denne løsningen utelukket.

les også

Solskjær roser Moldes fly-grep: – De kronene har vært godt brukt

Vinduet stengt

Norske klubber har nemlig ikke lenger lov til hverken å kjøpe eller låne nye spillere, inkludert et tilbakelån av en solgt spiller. Det bekrefter Kristian Skjennum, fagansvarlig for overganger i Norges Fotballforbund (NFF).

– Det scenarioet er ikke lenger mulig, sier Skjennum til VG og skisserer en mulig alternativ løsning med samme praktiske utfall:

– Det kan hende spilleren og klubbene blir enige om å signere en kontrakt fra 1. januar 2019. Det vil si at de inngår en avtale nå, men at den ikke trer i kraft før neste år, opplyser Skjennum.

Ved et slikt tilfelle vil Erling Braut Haaland fortsatt være tilgjengelig for Molde-spill ut høstsesongen.

– Ikke noe nytt, skriver pappa Alfi Håland i en kort tekstmelding til VG på dagtid torsdag – før han så sønnen herje med skottene, som egentlig bare fikk has på ham ved ett tilfelle:

Da midtstopper Ryan Porteus feide ham ned i 1. omgang – i en takling så skotsk at den nesten kom med fritert marsbar i tillegg til det soleklare gule kortet.

les også

Moldes «drømmesommer»: – Vi er høyt oppe nå

– En drøm

Solskjær er naturligvis klar over at lånemuligheten gikk i vasken ved midnatt torsdag.

– Hvis han blir solgt, og en eventuell klubb vil ha ham nå, mister vi ham. Men det får vi se på, smiler Solskjær.

– Har dere hatt samtaler med de interesserte klubbene som tyder på at de kan være enige om å gjøre overgangen først i januar?

– Det er mange spillere nå som signerer som Bosman for nye klubber fra januar. Så vi får se, fortsetter Molde-sjefen og svarer slik når VG spør om de aktuelle klubbene gjerne ser at Erling Braut Haaland får med seg erfaringen som et eventuelt Europa League-gruppespill vil gi ham – sett at Molde klarer jobben mot St. Petersburg i playoffen.

– Jeg tror de fleste som følger Erling ser utviklingen han har ved å være her og spille her, påpeker Solskjær.

– Jeg koser meg som Molde-spiller og det hadde vært en drøm å spille i Europa med Molde, sier 18-åringen selv.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder