Brann vant til liten nytte

BERGEN (VG) (Brann-Odd 1–0) Brann slo Odd, men må likevel ta til takke med bronsemedalje etter at Molde gjorde jobben i Sandefjord.

Mathias Fløtaker

Dermed hjalp ikke Daouda Bambas matchvinnerscoring, som kom allerede etter tre minutter. Spissen utnyttet en feilpasning fra Vegard Bergan, før han løp fra en passiv Steffen Hagen. Alene med Sondre Rossbach gjorde han ingen feil og bergenserne fikk dermed en drømmestart.

Når det i tillegg tikket inn meldinger om Sandefjord hadde tatt ledelsen mot Molde, så det lyst ut i Bergen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Etter pause brast derimot drømmen om sølv. Molde snudde til 3–1 og da hjalp det ikke at bergenserne holdt unna etter pause.

– Akkurat i dag må vi vel være fornøyd, men det er en bitterhet som sitter i etter at vi rotet det bort i høst. Om det ble sølv eller bronse hadde for så vidt ikke så mye å si for min del. Men det er klart at vi som klubb går glipp av en økonomisk gevinst ved å bli nummer tre i stedet for to, forteller Fredrik Haugen, som ble kåret til årets Brann-spiller før kampen.

– Hva gikk galt i høst?

– Det spørsmålet har jeg fått ofte. Det er vanskelig å peke på én spesifikk ting, men vi har vist at toppnivået vårt kan matche Rosenborg. Så handler det om å stabilisere seg. Du ser de (Rosenborg, red.anm.) vinner på dårlige dager - der har vi noe å lære.

Skuffet Braaten

Haugen innrømmer at han er bitter over at han måtte sone karantene før den sesongdefinerende hjemmekampen mot Rosenborg.

– Jeg skal være ærlig å si at det er noe som kommer til å sitte i lenge. Det er ikke sikkert det ville hatt noe å si, men hadde vi vunnet der, hadde det blitt skikkelig spenning resten av høsten. Men det er ikke noe vits i å tenke på det nå.

Daniel Braaten har fått store deler av sesongen spolert av skader. Kantspilleren fikk det siste kvarteret mot Odd, men er ferdig i klubben etter sesongen. Han var skuffet over at laget ikke evnet å holde tritt med Rosenborg hele veien.

– Det er godt å være ferdig egentlig. Det er vel det jeg sitter igjen med. Nå har vi vært i toppen i hele år og snust på høyere plasseringer. Så klarer vi ikke holde hele veien inn. Jeg føler vi virkelig hadde muligheten til å gjøre noe stort denne sesongen, så jeg må si at jeg er skuffet.

Fagermo: – Vi er bedre enn Brann i dag

Dag Eilev Fagermo og Odd måtte se både Vålerenga og Sarpsborg 08 gå forbi på tabellen. Treneren var likevel ikke spesielt skuffet over sesongen.

– 9.- plass er nok en riktig plassering. Vi bygger et helt nytt lag og jeg slapp til veldig mye nytt på våren. Vi fikk en del juling og kom skjevt ut, men det er nok nødvendig om en klubb som Odd skal være et topplag på lengre sikt. En må tørre å ta noen steg tilbake, før en bygger seg opp igjen, sier en trener som var godt fornøyd med prestasjonen mot Brann.

I lørdagens oppgjør var det hele åtte spillere på banen, som ikke spilte for klubben i 2017.

– Det er litt betegnende for situasjonen vi er i. Jeg er egentlig ikke så bitter for at Vålerenga og Sarpsborg 08 går forbi oss. Det er tapet hjemme mot Stabæk i forrige serierunde som er problemet - i dag er vi jo faktisk bedre enn Brann.

Bronse: Til tross for at både gull- og sølvmedalje røk, var det storstilt feiring på Brann stadion etter sesongens siste kamp. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder